Srbija 08: Pobeda za – zaborav

0

Međutim, protivnik je bio još lošiji, ne uspevši da za celu celu utakmicu napravi iole solidnu akciju. Jedina svetla tačka u njihovom timu bio je golman, koji je neutralisao bar sedam stopostotnih prilika fudbalera Srbije 08. Naš tim došao je u vođstvo tek u 42.minutu, preko ko-trenera i igrača Novaka Vučića, koji je najzad krunisao dobru akciju tima.
 

Srbija 08 je od 50. minuta ostala sa desetoricom igrača na terenu, pošto je sudija, zbog drugog žutog kartona, isključio Slobodana Jovanovića. To nije promenilo sliku na terenu, pa je golom Jovana Rakića u 62. minutu Srbija 08 povela sa 2:0, ali su gosti uspeli da smanje rezultat u 75. minutu, a potom, prilično haotično, pokušali da izjednače, što im nije uspelo.

Fudbaleri Srbije 08 iz Minhena

Sudija ovog meča, Harald Tag, nije svojim odlukama uticao na tok igre i rezultat, ali je podelio čak 14 žutih kartona, po sedam na obe strane. Delio je kartone kao na traci, za gotovo svaki dodir, a često i za teatralno padanje Austrijanaca, pokraj iznenadjenih Srba. Zbog toga, fudbaleri našeg tima, koji je inače prvi u ligi po fer-pleju, moraju dobro da se pripaze, kako bi u najjačem sastavu dočekali meč sa najvećim rivalom za osvajanje prvog mesta, Alijansom Latinom, koji se igra na početku prolećnog dela prvenstva.

 

Podmladak sve bolji

 

Podmladak Srbije 08 postiže sve bolje igre rezultate. Tako je ekipa ispod 12 godina poražena od Viner linijena sa samo 1:0, a tim ispod 15 godina izborio je nerešen rezultat protiv ekipe Ankerbrot – 6:6. Samo je ekipa ispod 10 godina pretrpela teži poraz, ali protiv jednog od najjačih učesnika u prvenstvu, Švehata.

 

U klubu, inače, već razmišljaju o pojačanjima za drugi deo prvenstva, iako je do kraja prvog ostalo još dva kola. U Beču ima dosta naših fudbalera koji bi i te kako dobro došli Srbiji 08 za nastavak sezone i veruje se da će neki od njih pristati da pomognu.
 

U subotu na Tur Abdin

 

Selekcije Srbije 08 igraće narednog vikenda utakmice po sledećem rasporedu:
Subota:
10.30 – Selekcija do 12 godina: L.A. Riversajd – Srbija 08, stadion "Sportplac Liezing" .
14.00 – Prvi tim: Tur Abdin – Srbija 08, stadion "Sportplac LAC".
Nedelja:
10.00 – Selekcija ispod 15 godina Srbija 08 – Fenerbahče, stadion "Sportplac Mautner

 

SRBIJA 08: Aleksandar Filipović, Slobodan Jovanović, Aleksandar Milosavljević, Jovan Rakić, Radenko Mrkonjić, Slaven Rakić (Aleksandar Gajičić), Miodrag Simić, Marko Ristić, Novak Vučić, Nemanja Damnjanović, Slobodan Avramović (Rade Djaković).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here