Srbi ukrasili Božićni forum u Lucernu

0

 

Scenski prikaz: KUD Ras
 

 

Praznične osmehe i radost podelili su sa mnogobrojnom publikom najpre đaci Dopunske škole na srpskom jeziku, uz scenski prikaz naših božićnih običaja. Mladen Jakovljević je, kao domaćin, unoseći badnjak u kuću, poželeo dug život i dobro zdravlje svim prisutnima.

 

Domaćica Dajana Vukotić je, kao što joj uloga nalaže, okitila badnjak medom i polila ga vinom, poželevši da nam kao i uvek bude sladak i drag, a onda bacila orahe u sva četiri ugla. Donoseći slamu kao prijatelj porodice, Damjan Pendić je zatražio da se najpre svi pomole Bogu, što su prisutni i učinili uz "Očenaš" (na raznim jezicima), a putnik-namernik Mirko Nerandžić je prvi podigao čašu zaželevši domaćinu punu kuću, štale i ambare.

 

Miljan Nerandžić je bio položajnik "Radovan". Imao je, paleći badnjak, zadatak da domaćinu poželi svako dobro. Anđeoski glasovi Ivane Vukotić, Jelene i Bojane Đoković, Valentine Jakovljević, pesmama su oplemenili ceo scenski prikaz.
 

Božićne "iskrice" u ceo ovaj prikaz uneo je i KUD "Ras", izvodeći kao pravi profesionalci, kolo "Levač", a najmlađi ansambl KUD-a "Nikola Tesla" je "dašak" juga Srbije doneo na forum, izvodeći kolo "Bosilegradsko krajište" .

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 24-26. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here