Srbi se radovali u Belgiji

0

Bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović je ostvario prvu pobedu u šampionatu na klupi Lirsa! Čovek koji je crveno-belima doneo titulu šampiona prošle sezone tako je svom novom klubu doneo pomak sa dna tabele, prepustivši poslednje mesto upravo Zulte Varegemu koga su savladali sa 3:1.
Lirs je pred svojim navijačima prvi primio gol, ali je u uspeo da preokrene rezultat. Strelci za domaće bili su Keita, Matuku i Zizo iz penala. Zulte Varegem je utakmicu završio sa čak dva igrača manje pošto su isključeni Ekangamene i Verbom. Boban Bajković je sasvim solidno odradio svoj deo posla na golu.
Zadovoljan učinkom u 10. kolu može da bude još jedan bivši trener Crvene zvezde, Aleksandar Janković. Njegov Mehelen odigrao je 1:1 na gostovanju Muskronu, što je njihov prvi bod na strani od starta prvenstva Župiler Pro lige. U startnoj postavi Mehelena ponovo su bila trojica srpskih fudbalera – Ivan Obradović, Milan Kosanović i Dalibor Veselinović.
Srpski fudbaleri radovali su se i u Kortrijku, iako je iskusni 33-godišnji Nebojša Pavlović dobio u 54. minutu drugi žuti, odosno crveni karton. Iako sa igračem manje, Kortrijk je pobedio u gostima tim Šarlroa sa 20, a asistent Hrvatu Ivanu Satiniju kod vodećeg gola u 13. minutu bio je doskorašnji golgeter beogradskog Voždovca Adam Marušić.
Konačno, sva tri boda osvojio je i Vasland Beveren (10 protiv Serkl Briža), a ceo meč za pobednički tim odigrao je naš nekadašnji reprezentativac, Užičanin Miloš Marić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here