Srbi na Kosmetu dobili signal “Telekoma”

0

 

 

Nikolić rekao je da je signalom pokriveno oko 80 odsto te kosmetske teritorije, ali da nije upoznat sa tehničkim detaljima vraćanja signala.

 

U Kosovskom pomoravlju bez signala su i dalje manje seoske sredine u opštinama Noo Brdo, deo opštine Vitina i Kosovska Kamenica, javljaju mediji u Srbiji.

 

Kosovske vlasti su 23. i 24. aprila onesposobile 24 bazne stanice srpskih mobilnih operatora na Kosovu i Metohiji, pa je bez signala mobilne i fiksne telefonije ostalo 100.000 Srba.

 

Dozvole za onesposobljavanje predajnika i baznih stanica dala je kosovska Regulatorna agencija za telekomunikacije, tvrdeći da je rad srpskih operatora nelegalan.

 

Iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju demantovali su ove tvrdnje, naglašavajući da srpski operatori dozvolu za rad na Kosmetu imaju još od pre 1999. godine, a da te dozvole nisu limitirane.

 

"Nisam upoznat sa tehničkim detaljima vraćanja signala", rekao je Nikolić za KIM radio.
 

Kosmetski "Klokot radio" je objavio, pozivajući se na nezvanične informacije, da je predajnik "Telekoma Srbije" instaliran uz administrativnu liniju na brdu Mučibaba kod Preševa, nezvanično saznaje Klokot radio.

Prema nezvaničnim podacima tog radija, predajnik je postavljen uz bazu žandarmerije MUP Srbije na brdu Mučibaba, na administrativnom prelazu, između Pasjana i Preševa, a kvalitet signala je zadovoljavajući.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here