Srbi bez uticaja

0

Dr Srđa Trifković već tri i po godine je u sporu sa kanadskom vladom
 

Srpske organizacije ili su na ivici održanja života i aktivnosti, dakle formalno postoje, ili se njihovo delovanje prevashodno bazira na humanitarnom principu ili zemljačkim i regionalnim okupljanjima. Što bi se reklo, svako se o svom jadu zabavio, nikakve organizovane aktivnosti nema kako bi se poboljšao imidž Srba koji, nažalost, a to i slučaj dr Trifkovića potvrđuje, još uvek važe za loše momke.

Još od ratova 90-ih svaki put iznova se ispostavlja da Srbi ne znaju šta je lobiranje za vlastite interese i pre svega za istinu oko toga šta se dešavalo u strašnim 90-im, istinu koja je procesima u Haškom tribunalu, izgleda, zanavek zamagljena i izgubljena. Zvanična politika zapadnih zemalja i medijski kreirana opšta klima tumačenja ratova u BiH i Hrvatskoj u velikoj meri sprečava da se čuje srpski stav i objektivno razmatraju nekadašnji događaji.

 

Zabrana ulaska, uvreda za Srbe!

Kanada je ovim procesom kompromitovala pretenzije da bude otvorena država u kojoj se poštuju akademska prava i prava na različito mišljenje i slobodu govora.

 

Zaista je apsurdno da je Kanada zabranila Trifkoviću, koji je trebalo da govori o jednoj temi, ulazak u zemlju zato što postoje primedbe na njegove stavove o drugoj temi. Važno je još napomenuti da kakva god odluka da se donese, dakle da se ponovo zabrani Trifkoviću ulazak u Kanadu, ili da se potvrdi skidanje te zabrane, slučaj će, predviđa se, sasvim sigurno ići do Federalnog suda jer nijedna strana neće odustati od svojih argumenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here