Sportske vesti

0

 

Levandovski uzeo Bajernovu "devetku"

Konačno se dogodilo ono što navijači Borusije iz Dortmunda nikako nisu želeli da vide čak ni kada je potvrđeno da je to neizbežno – Robert Levandovski je obukao dres Bajerna iz Minhena i zvanično je predstavljen na Alijanc areni.
Poljski reprezentativac (na slici sa direktorom Bajerna Zamerom) u Minhen je stigao iz Dortmunda kao slobodan igrač, potpisao je petogodišnji ugovor, a u novom klubu nosiće dres sa brojem devet koji je do sada bio u vlasništvu Marija Mandžukića.

Čelzi predstavio Pašalića

Čelzi je i zvanično kao novo pojačanje predstavio dosadašnjeg igrača splitskog Hajduka Marija Pašalića.
– Veoma sam srećan, jer sam sad igrač Čelzija. Ovo je novi početak u mojoj karijeri… Ja sam centralni vezni i moj omiljeni igrač je Frank Lampard, tako da sam srećan što sam u Čelziju – kazao je Pašalić za sajt kluba.
Pašalić (19), rođen je u Nemačkoj, a u prošloj sezoni je za Hajduk u 36 utakmica postigao 11 golova.

Boja stigao u Indiju kao velika zvezda

Živopisna karijera Pjera Boje je dobila novu zanimljivu stranicu. Nekadašnji napadač Partizana je potpisao jednogodišnji ugovor sa indijskim prvoligašem po imenu Mohun Bagan.
Boja je u Indiji najavljen kao velika zvezda, s obzirom na to da fudbal u ovoj zemlji nije razvijen i da poznati igrači nisu dolazili u tamošnju ligu. Indijski mediji podsećaju da je Boja bio član Partizana, a u Indiju stigao iz albanskog kluba Kukeši.

Atletiko Madrid izabrao Mandžukića

Poslednjih nedelja uprava Atletiko Madrida bila je u intenzivnoj potrazi za naslednikom Dijega Koste u navali, a u užem krugu trenera Dijega Simeonea našla su se dva imena – Alvaro Negredo iz Mančester Sitija i Bajernov Mario Mandžukić.
Posle intenzivnih pregovora doneta je konačna odluka – novi napadač "jorgandžija" je hrvatski reprezentativac.
Transfer je vredan 22 miliona evra, a Mandžukić će potpisati ugovor do juna 2019. godine.

Loris veran Totenhemu

Igo Loris uživa u Totenhemu. To je potvrdio pošto je odlučio da produži saradnju sa premijerligaškim klubom.
Dvadesetsedmogodišnji Loris parafirao je novi, petogodišnji ugovor sa klubom iz Londona.
– Razgovarao sam sa predsednikom kluba Danijelom Levijem i on me je uverio da klub i dalje ima visoke ciljeve. Važnu ulogu u odluci imao je novi menadžer Maurisio Poketino i imam dobar osećaj u vezi s njim. Produžio sam saradnju jer znam da ćemo napredovati – rekao je Loris.

Beri čeka penziju na Gudisonu

Nekadašnji reprezentativac Engleske Garet Beri (33) potpisao je trogodišnji ugovor sa Evertonom.
On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Evertonu, ali je posle isteka ugovora sa Mančester Sitijem odlučio da produži saradnju sa popularnim "karamelama".
– Oduševljen sam što sam potpisao dugoročniji ugovor sa Evertonom. Uradiću sve kako bih opravdao očekivanja kluba, koji ima veliku tradiciju. Imali smo odličnu prošlu sezonu i nadam se da ćemo ponoviti takve igre – rekao je Beri, koji je za reprezentaciju Engleske odigrao 53 utakmice.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here