Sportske vesti

0

 

 

Ćiro preuzeo 20. klub u karijeri

Iako uveliko krcka 79. godinu, Miroslav Ćiro Blažević i dalje ne mora da brine za posao. Trener svih trenera preuzeo je i 20. klub u karijeri, a u pitanju je Zadar. Legendarni hrvatski stručnjak, koji je sa "kockastima" osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, dogovorio je sve uslove i u četvrtak će prvi put voditi devetoplasiranu ekipu HNL-a.
Blažević je u nedelju u Rijeci gledao težak poraz (6:1) Zadra u društvu predsednika kluba Josipa Bajle – Bepa.

Švajnštajger novi kapiten Nemačke

Selektor Nemačke Joakim Lev imenovao je igrača Bajerna Bastijana Švajnštajgera za novog kapitena
Švajnštajger je na mestu kapitena prvaka sveta zamenio klupskog kolegu Filipa Lama koji je u julu završio reprezentativnu karijeru.
Švajnštajger trenutno ima problema sa povredom kolena, tako da nije igrao u sredu u prijateljskoj utakmici protiv Argentine, u svojevrsnoj reprizi finala Mondijala, a selekciju "pancera" predvodio je golman Manuel Nojer.

Veliki povratak Kagave

Povratak Šinđija Kagave oduševio je navijače Borusije, koji su za kupili 5.000 dresova istog dana kada je transfer potvrđen.
Povratak Japanca trebalo bi da donese veliki komercijalni uspeh za Borusiju, čemu se nada i direktor marketinga nemačkog tima.
– Njegov povratak je velika stvar za nas kada je u pitanju prodaja robe. On je velika stvar za Japan i ostatak Azije. Vodi nas u pravom smeru – rekao je Karsten Kramer.
Kagava je 2010-2012. nosio dres Borusije, a onda se preselio u Mančester Junajted.

I Ziko u Indiji

Brazilska legenda Ziko (61) novi je trener indijskog superligaša Goe, preneli su lokalni mediji.
Ziko, koji je tokom igračke karijere nastupao na tri Mondijala, bez osvojene "boginje", a kao trener vodio mnoge klubove širom sveta, preuzeće Gou u oktobru, kada počinje indijska liga.
Ziko će se tako u indijskoj Superligi pridružeti nizu slavnih imena, među kojima su Alesandro del Pjero, David Trezege, njegov zemljak Rober Pires, Španac Luis Garsija i engleski golman Dejvid Džejms.

Vidić pauzira samo jedan meč

Srpski internacionalac iz redova Intera Nemanja Vidić kažnjen je sa jednom utakmicom neigranja, zbog direktnog crvenog kartona u duelu sa Torinom (0.0).
Bio je to debi nekadašnjeg kapitena Mančester Junajteda za Inter u Kalču, a pre kartona u zaustavnom vremenu skrivio je i (nepostojeći) jedanaesterac.

Prosinečki nikad čuo za Škendiju

Makedonski mediji najavili su pravu bombu u vidu dolaska Roberta Prosinečkog na klupu Škendije, ali legendarni as Crvene zvezde i nekadašnji trener crveno-belih oštro je demantovao te informacije.
Makedonci su naveli da je Robi u dva navrata pregovarao sa čelnim ljudima ovog kluba Luljzimom Imerijem i Lazimom Destanijem, te da bi navodno odluku trebalo da donese u naredna 24 sata.
– Škendija? Ma dajte ljudi, nemojte me j…ti s tim! Ja sam na moru, nemam pojma o čemu se tu radi – kratko je za Mocart sport poručio Prosinečki.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here