Sportske vesti

0

 

 

Benatija u Bajernu, stiže i Alonso

Dosadašnji fudbaler Rome, 27-godišni Marokanac Mehdi Benatija (27), potpisao je petogodišnji ugovor s Bajernom iz Minhena.
Istovremeno, čelnici Bajerna potvrdili su da su postigli dogovor sa Real Madridom oko transfera 32-godišnjeg Ćavija Alonsa. Španac će u četvrtak doputovati u Minhen, na lekarske preglede, posle čega bi trebalo da potpiše ugovor sa Bavarcima.
Alonso je pre Real Madrida nastupao za Liverpul, Eibar i Real Sosijedad. Za selekciju Španije odigrao je 114 utakmica i postigao 16 golova, a dan ranije obavio je da se oprašta od dresa "crvene furije".

Del Pjero izabrao Indiju

Alesandro del Pjero, legendarni italijanski fudbaler, karijeru nastavlja u Indiji. Nekadašnji as Juventusa, koji je prethodnu sezonu proveo u ekipi Sidneja, postigao je dogovor sa ekipom Delhi Dinamos.
Ovaj 39-godišnji fudbaler postao je slobodan agent pošto mu je istekao ugovor sa australijskim klubom. U međuvremenu je imao pozive nekoliko klubova, među kojima i mađarskog Honveda, koji mu je ponudio da karijeru završi u dresu slavnog Ferenca Puškaša, ali se Del Pjero odlučio za avanturu u Indiji.

Eto se oprostio od Kameruna

Novi fudbaler Evertona, Samjuel Eto, saopštio je da se povukao iz reprezentacije Kameruna.
Eto je odigrao 118 utakmica za nacionalni tim Kameruna, postigao je 56 golova i najbolji je strelac u istoriji državnog tima s kojim je dva puta osvajao Kup Afričkih nacija (2000, 2002) i zlatnu olimpijsku medalju 2000. godine u Sidneju.
Eto je u sredu potpisao za Everton, posle sezone provedene u Čelziju. Tokom karijere igrao je još za Real Madrid, Espanjol, Majorku, Barselonu, Inter i Anži.
 

Odložen meč Izraela i Belgije

Evropska fudbalska unija (UEFA) odložila je prvi meč Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo iz bezbednosnih razloga.
Izrael je trebalo da igra 9. septembra protiv Belgije u Jerusalimu, ali je UEFA pomerila meč za 31. mart, dok će mesto odigravanja biti naknadno određeno.
UEFA je prošlog meseca odlučila da se nijedan meč pod njenom jurizdikcijom ne igra u Izraelu dok traje konflikt sa Hamasom u Gazi.
Izraelski klubovi su utakmice Lige šampiona i Lige Evropa igrali na Kipru.
U Izraelovoj kvalifikacionoj grupi nalaze se još i Andora, BiH, Kipar i Vels.
 

Putin otvorio novi stadion Spartaka

Predsednik Rusije Vladimir Putin otvorio je Atkritije arenu u Moskvi, stadion na kojem će se 2018. godine igrati utakmice Svetskog prvenstva.
Stadion na severozapadu ruske prestonice biće dom Spartaka, a prvu utakmicu na novom stadionu odigraće moskovski klub i beogradska Crvena zvezda 5. septembra.
Kapacitet stadiona je 42.000 mesta, ali će moći da se poveća na 45.000.
Stadion Atkritije arena je građen sedam godina, a koštao je 415 miliona dolara.

Kloze: Teško s Van Galom

Fudbaler Lacija Miroslav Kloze rekao je da mu je bilo "vrlo teško" da radi s Lujom van Galom kada je Holanđanin bio trener Bajerna.
Kloze je odigrao 60 utakmica i postigao 12 golova za Bajern kada je Van Gal bio trener nemačkog kluba, od 2009. do 2011. godine.
– To je bilo teško vreme, posebno je bilo teško raditi s Van Galom. Nisam se osećao slobodno. Bilo mi je teško da ispunim njegova očekivanja – rekao je Kloze, koji je sa 71 postignutim golom najbolji strelac u istoriji reprezentacije Nemačke.
Van Gal je posle SP u Brazilu preuzeo Mančester Junajted i nije ostvario pobedu u prva tri meča u novom klubu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here