Sportske vesti

0

 

Antonio Konte na klupi "azura"

Antonio Konte (45) imenovan je za novog selektora Italije, nasledivši Ćezare Prandelija, koji je podneo ostavku pošto Italija nije uspela da prođe grupu na Mondijalu u Brazilu.
Prema saznanjima italijanskih medija, Konte će godišnje dobijati 1,7 miliona evra, a obećani bonus od dodatnih milion evra ako se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. To nije sve – dobiće još milion evra ako Italiju uvede u polufinale tog turnira.
Deo novca iz ugovora, Italijanski fudbalski savez isplatiće mu na osnovu sponzorskog ugovora s Pumom.

 

 

UEFA odbila žalbu Legije

UEFA je odbila žalbu Legije koja je izbačena iz kvalifikacija za Ligu šampiona.
Legija je u revanšu pobedila Seltik sa 2:0, ali je meč naknadno registrovan pobedom tima iz Glazgova sa 3:0 pošto je u igru četiri minuta pre kraja meča ušao igrač koji je bio suspendovan.
Poljski klub namerava da se obrati i Sudu za sportsku arbitražu.
Legija će se takmičiti u plej-ofu za Ligu Evrope sa Aktobeom, a Seltik u poslednjem kolu za Ligu šampiona.

Božoviću baš ne leži Moskva

Miodrag Grof Božović i Rostov u prva tri kola ruske Premijer lige dva puta su gostovali u Moskvi i oba puta su doživeli poraz. Prvo su katastrofalno izgubili od Dinama iz Moskve (7:3), a sada su i protiv Lokomotive napustili teren pognute glave, gde su viđena tri gola, dva crvena kartona i jedan penal – 2:1.
Moskovljani su praktično sav posao završili u prvom poluvremenu. Kasaev u 5. i Samedov u 21. minutu su se potrudili da steknu nedostižnu prednost, a kada je Kalačev iz Rostova dobio crveni karton u 45+3 pobednik je već tada bio poznat.

Van Bujten otišao u penziju

Belgijski reprezentativac Danijel van Bujten saopštio je da je završio igračku karijeru. Van Bujten ima 36 godina, a bez kluba je od juna kada mu je istekao ugovor s minhenskim Bajernom.
Snažni defanizvac odbio je ponude nekoliko nemačkih i francuskih klubova, kao i belgijskog šampiona Anderlehta, koji mu je ponudio milion evra za godinu dana.
– Kad se obavežem u nekom projektu, dam sve od sebe. Telo mi govori da više nisam sposoban za to i ne želim da izneverim očekivanja kluba kao što je Anderleht – izjavio je Van Bujten.

Suarez se uzalud žalio

Sud za arbitražu u sportu doneo je definitivnu odluku i potvrdio ranije izrečenu kaznu Luisu Suarezu. Njegova žalba nije usvojena.
Urugvajac će i zvanično odsustvovati s utakmica do kraja oktobra, kao što je odlučeno i neposredno pošto je ugrizao i Đorđa Kjelinija, na Mondijalu u Brazilu.
Dakle, novi fudbaler Barselone moći će narednih meseci samo da gleda utakmice svojih saigrača, ali je povoljna okolnost po njega to da mu je dozvoljeno da trenira sa ostatkom tima.

Za Rojsa daju 27 miliona evra

Najbogatiji klubovi Starog kontinenta odavno u svojoj bazi imaju ime Marka Rojsa, ali se u trku sa velikanima sada ambiciozno umešao i madridski Atletiko
Četa Dijega Čola Simeonea prošle sezone je srčanošću impresionirala svet, a posle trgovine tokom letnjeg prelaznog roka ima i prostor za jedno vanserijsko pojačanje i baš je Rojs, tvrdi ugledna radio stanica Kadena Kope, prvi pik uprave Madriđana.
U Dortmund je, navodno, već poslata vrlo ozbiljna ponuda – 27 miliona evra. Od toga, 17 miliona bi odmah leglo na račun nemačkog kluba, a preostalih 10 već u januaru.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here