Sportske vesti

0

 

 

 

Rapid iz Beča pozvao fanove da sruše stadion

Rapid iz Beča pozvao je svoje navijače da u subotu dođu na "žurku demoliranja" i pomognu im da sruše stari stadion – Gerhard Hanapi. Navijači će na zabavi u subotu za 19,77 evra (1977. godina kada je izgrađen stadion Gerhard Hanapi) imati priliku da odvrnu stolicu i nose je kući, dok će za 18,99 evra moći da ponesu mreže sa stadiona, a za pet evra će dobiti busen trave sa terena.
Rapid iz Beča trenutno pravi novi stadion kapaciteta 22.000 sedišta, koji bi trebalo da bude gotov 2016. godine.
U međuvremenu, dok je novi stadion u izgradni Rapid će igrati na stadionu Ernst Hapel.

Bremea čeka čišćenje klozeta?!

Sećate se Andreasa Bremea, čuvenog reprezentativca Nemačke koji je golom iz penala u finalu protiv Argentine (1:0) doneo svojoj zemlji titulu prvaka sveta na Mondijalu 1990. Nemački mediji pišu da je Breme, koji je tokom bogate karijere igrao za klubove poput Bajerna, Intera iz Milana i Kajzerslauterna, zapao u velike finansijske dugove zbog kojih će navodno morati da pere sanitarije i toalete. To su mu ponudili kako bi mu se popravio imidž, ali i da bi shvatio šta je pravi život.
Breme navodno duguje 200.000 evra.
 

Kempes mora na operaciju srca

Nekadašnji argentinski fudbaler Mario Kempes biće podvrgnut operaciji srca, prenela je američka televizija ESPN gde bivši golgeter radi kao analitičar. On će biti operisan u Konektikatu, gde se nalazi baza ESPN-a.
Kempes je nedavno izjavio argentinskim medijima da mu je neophodna operacija, pošto su pregledi pokazali da ima "veoma zapušene arterije".
Kempes je pomogao Argentini da osvoji Svetsko prvenstvo 1978. godine, postigavši šest golova, uključujući dva u finalu protiv Holandije.

Ćavi rekorder Lige šampiona

Fudbaler Barselone
Ćavi Ernandez ušao je u istoriju kao igrač koji ima najviše utakmica u grupnoj fazi Ligi šampiona u istoriji. Vezista Katalonaca je u 69. minutu meča u Parizu zamenio Ivana Rakitića i tako pretekao Raula Gonzalesa Blanka na večnoj listi fudbalera sa najviše utakmica u elitnom kupu – 143.
Ćaviju je za ovaj rekord bilo potrebno 15 godina, pošto je u Ligi šampiona debitovao još 1999. protiv Mančester Junajteda.
Iza Ćavija su Raul (142), Rajan Gigs (141), Iker Kasiljas (140)…
 

Zvezde na Parku prinčeva

U Parizu je igran jedan od derbija 2. kola Lige šampiona, Pari Sen Žermen je sasvim zasluženo savladao Barselonu sa 3:2, a pored brojnih asova na tarenu, velike zvezde različitih profesija viđene su i na tribinama.
Zajedno, jedni pored drugih, meč sa Parka prinčeva posmatrali su nekadašnji fudbaler PSŽ-a Englez Dejvid Bekam i bračni par pevačica Bijonse i reper Džej Zi. Pridružio im se i bivši predsednik Francuske, Nikola Sarkozi.
Nedaleko od njih bile su i fudbalske veličine poput Didijea Dešana, Fabija Kanavara, Patrika Klajverta i naravno, Zlatana Ibrahimovića, koji zbog povrede nije igrao za "svece".

Kolarov i Ljajić videli sprint Totija

Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić nisu igrali za svoje timove, Mančester Siti i Romu, ali su sa klupe za rezervne igrače mogli da vide kako je Frančesko Toti i sa 38 godina napravio sprint pre nego što je izjednačio rezultat za goste iz Rima. Vremešni kapiten "vučice" tako je ušao u istoriju kao najstariji strelac u Lige šampiona (imao je tačno 38 godina i tri dana).
– Iskreno, nisam razmišljao o rekordu. Uvek mi je ekipa na prvom mestu. To je ono što me drži dugo – rekao je Toti.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here