Tanjug
Ivana Španović

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da se plasira u finale skoka udalj na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je polufinale završila na 16. mestu sa rezultatom od 6,51 što nije bilo dovoljno za 12 najboljih.

Ivana je povređena skakala i nije uspela.

– Nisam neko ko traži opravdanja, nema ih. Pogotovo posle tolike karijere i svega što sam prošla. Posle onoga što sam postigla prošle godine u Budimpešti, jednostavno meni je želja bila da budem tu uprkos rupturi Ahilove tetive. Cele godine sam skakala sa rupturom, ove godine nisam stigla da se oporavim. Na kraju smo samo uspeli sa injekcijama, lekovima i terapijama da se dovedem u stanje da mogu da se pojavim ovde. Zahvalna sam timu što su me podržali u toj ludosti, jer sam imala želju da se pojavim, da nastupim na svojim poslednjim Olimpijskim igrama. Želela sam da ovde završim svoju karijeru. Zamišljala sam malo drugačije, ali opet sam pristupila drugačije, mogla sam da prođem i osvojim tu medalju, ali u krajnjem nekom zbiru, osećaj je i dalje prelep jer ovde pripadam i jednostavno u svakom slučaju sam sebi obećala da šta god da se desi da ću imati osmeh i radost za svoj navela je Ivana.

Nije otkrila da li je ovo i zvanično kraj karijere.

– Teško mi je malo da pričam za dalje, nisam neko ko odustaje. Bila je ludost da se pojavim ovde jer sam rekla i da se noga raspadne, ja ću se pojaviti i pokušaću. Ovo je trenutno moja realnost s kojom sam OK. Bila bih još više OK da imam i sledeću priliku. S obzirom da je nemam, žao mi je zbog propuštene prilike, zbog svojih mladih godina, ali… Koliko puta smo rekli “ne” nečemu, pa nas je život uverio u nešto drugo. Telo vrišti za odmorom, prvo moram da telo odmorim, pa ćemo videti – zaključila je Ivana Španović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here