EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Štutgartu u četvrtfinalu posle produžetaka pobedila Nemačku rezultatom 2:1.

Početak utakmice obeležio je prekršaj Tonija Krosa nad Pedrijem, koji je u osmom minutu napustio teren zbog povrede.

Španija je u 15. minutu imala dobru priliku. Lamin Jamal je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta završila pored gola. Robin Le Normand je u 29. minutu dobio žuti karton. On neće imati pravo nastupa za Španiju u polufinalu pošto mu je to drugi žuti karton na EP.

Novu priliku za Španiju imao je Dani Olmo u 39. minutu. On je uputio jak udarac sa 20 metara, ali je golman reprezentacije Nemačke Manuel Nojer uspeo da odbrani. Španija je povela u 51. minutu, Jamal je posle prodora asistirao Olmu koji je sa deset metara loptu prosledio u gol.

Nemačka je šansu za gol propustila u 77. minutu. Florijan Virc je dodao loptu do Niklasa Filkruga koji je u padu pogodio stativu. Golman španske reprezentacije Unai Simon je u 82. minutu loše ispucao loptu koja je došla do Kaia Haverca. Haverc je pokušao da lobuje Simona, ali je lopta završila preko gola. Nemačka je do izjednačenja došla u 89. minutu. Maksimilijan Mitelštat je centrirao, Džošua Kimih je glavom spustio loptu do Virca koji je zatresao mrežu.

Virc je u 105+1. minutu imao dobru priliku, ali je šutirao pored gola. Posle šuta Džamala Musijale u 106. minutu, lopta je pogodila Marka Kukurelju u ruku u šesnaestercu, ali glavni sudija Entoni Tejlor nije dosudio jedanesterac za Nemačku.

Nemačka je novu priliku za gol imala u 117. minutu. Filkrug je uputio udarac glavom, Unai Simon je uspeo da odbrani.

Španija je do pobede došla golom Mikela Merina u 119. minutu.

Poslednju šansu na utakmici imao je Filkrug u 120+3. minutu, ali je loptu prosledio pored gola. Danijel Karvahal je u 120+6. minutu dobio drugi žuti karton, odnosno crveni.

Španija će u polufinalu EP igrati protiv pobednika meča Francuska – Portugalija, koji se igra večeras od 21 čas u Hamburgu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here