Španija: Milijarde evra korupcije

0

Španski list je sproveo ovo istraživanje posle niza skandala i hapšenja tokom proteklih nekoliko nedelja, koji su ozbiljno poljuljali poverenje Španaca u političke lidere. Prava cifra je nesumnjivo mnogo veća, budući da 89 odsto čitalaca "Munda" smatra da u njihovoj opštini postoji neki vid korupcije.

Skupi pokloni

Jedan od lidera Narodne stranke u Valensiji Rikardo Kosta primio je od biznismena Fransiska Koree na poklon sat vredan 20.000 evra i luksuzni automobil.

 

Korea je vlasnik više kompanija koje se bave planiranjem i organizovanjem zabava i smatra se da je narodnjacima delio skupe poklone da bi, zauzvrat, dobijao različite ugovore vredne više miliona evra, koji su isplaćivani državnim novcem.

Novi sat: Rikardo Kosta

 

 

 

 

 

 

 

 

Iako su korupcionaški skandali pogodili sve političke partije u Španiji, opoziciona Narodna stranka je najteže prošla, piše list "Pais". Predstavnici te stranke su se u petak izvinili zbog niza skandala koji su uzrokovali pad njene popularnosti.

 

Najmanje 60 zvaničnika španske konzervativne opozicije upleteno je u skandale oko nenamenskog trošenja državnih sredstava i primanja mita u vidu luksuznih poklona i zbog toga će se naći na optuženičkoj klupi.

 

Voli torbe: Rita Barberi

 I gradonačelnica Valensije Rita Barberi optužena je da je primala mito, ali ne u novcu, već u vidu "Luj Viton" tašni. Gradonačelnica Barberi je "pala" na osnovu snimljenih razgovora sa njenog mobilnog telefona.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here