Tanjug/AP
Premijer Crne Gore Milojko Spajić

Crna Gora je spremna da iskoristi istorijski trenutak i priključi se Evropskoj uniji, a u tom procesu trebalo bi da učestvuje celokupno društvo, poručeno je tokom današnjeg sastanka predsednika Vlade Milojka Spajića sa diplomatama iz 27 država članica EU koji borave u dvodnevnoj radnoj poseti Crnoj Gori.

– Dobijanje IBAR-a je izgledalo kao nepremostiv izazov za brojne prethodne Vlade. Mi smo to zajednički uspeli, uz vašu podršku. Znamo da je ovo proces koji zahteva dve strane i jako cenimo veliki doprinos koji nam dajete na svakodnevnoj osnovi – poručio je Spajić.

On je danas u Podgorici primio članove Radne grupe Saveta EU za proširenje (COELA), sa kojima je razmenio mišljenje o napretku, koji je Crna Gora ostvarila u pregovaračkom procesu i daljim obavezama usmerenim na završetak procesa i pristupanje EU.

Spajić je rekao da je dobijanje IBAR-a samo početak.

– Znamo da je to minimalni nivo za priključenje EU. Mi sa tim nismo zadovoljni. Nastavljamo sa zahtevnim reformama u poglavljima 23 i 24. Možete računati na punu posvećenost Crne Gore vladavini prava, do samog kraja – naveo je crnogorski premijer, prenosi portal podgoričkog Dana.

On je najavio da će Reformska agenda biti uskoro usvojena.

– Zacrtali smo visoke standare, postavili smo visoko lestvicu, jer se ne plašimo izazova. Želimo da svi ljudi iz administracije shvate da je ovo ostvariv cilj i da je priključenje EU stvarnost – rekao je Spajić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here