Tanjug
Emanuel Makron

Univerzitetski profesor Nedžmedin Spahiu kaže da dolazak predsednika Francuske Emanuela Makrona u Srbiju ima svrhu da namami Srbiju da se vrati na Zapad.

Spahiu kaže da Makron, pozivajući se na nekadašnje saveze koje su Srbija i Francuska imale tokom Prvog svetskog rata, pokušava da “zavede srpsku državu nazad u orbitu Zapada”.

– Bez sumnje će pomenuti da su u Prvom svetskom ratu Srbija i Francuska bile saveznice. Srbija je, naravno, mnogo propatila u to vreme, ali se ispostavilo da je najveći dobitnik. Nijedna država u Evropi nije dobila više teritorija u procentima od Srbije. Šta Francuska pokušava da uradi sa spominjanjem bivših saveza jeste da Srbiju “navuku” nazad u orbitu Zapada. To je njegova svrha. E sad, čime ćete Srbiju namamiti i kako ćete je namamiti, to su detalji posete – rekao je Spahiu.

4 COMMENTS

  1. Makron je naseg predsednika, 2018, skrajnio tokom proslave 100 godina primirija od 1. svetskog rata, a sve okuparorske predsenike, kao i kosova, pored sebe na binu.
    od tada za Francusku necu ni a cujem

  2. Reče Spahiju koji je profesor na Univerzitetu koga je napravila SRPSKA DRŽAVA u Prištini, kako bi dala Albancima obrazovanje, a time i smanjila siromaštvo, sa ciljem da se redukuje uticaj ekstremističko-terorističke strukture albanskih separatista koji su se uzgajali u siromašnoj Albaniji pod idejnim komunističkim uticajem Envera Hodze, a kasnije Demaćija – čiji je Kurti učenik.
    Bavite se vi profesore istorijom doseljavanja albanskih plemena na Balkan u 11. veku uz blagoslov srpskog kralja Vladimira, zajedničkom borbom albanskih i srpskih plemena protiv okupacije Osmanlijskog carstva, pobedom srpske vojske i predajom Turaka u Skadru 1913. god, zakonom o imenima u Albaniji od 1936. kojim su Srbi poništeni u Albaniji, miniranjem srpskih pravoslavnih crkava, iseljavanjem Albanaca iz komunističke, siromašne Albanije sredinom prošlog veka u Srbiju koja je za vaše dedove bila Las Vegas… a Vi danas sramotite slavne pretke, prijatelje Srba podaničkim odnosom prema NATO paktu i Turskoj !!!

  3. SRBIJA JE NA ZAPADU, SVOJA MEĐU SVOJIMA.
    ŽIVELA EVROPSKA NATO UNIJA, EVROPSKA NATO UKRAJINA I SRBIJA SVOJE NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  4. БРРАВО НЕНО ЗА ДОБРУ ДИЈАГНОЗУ
    КРАЉ ВЛАДИМИР
    ЈЕ ДОЗВОЛИО ДА ЈЕДНА ПОРОДИЦА албанаца МОЖЕ ЖИВЈЕТИ У СРБСКОМ СЕЛУ
    НИШТА ВИШЕ ОД ТОГА.
    КОМИНИСТИ ТИТОВИ
    крцун и раноковић
    СУ МАСОВНО ДОСЕЉАВАЊЕ албанаца ОДРАДИЛИ
    ПО КОМАНДИ ТИТВОЈ
    А НАРАВНО назови Срби
    комунисти РАДИЛИ СУ ТО ОЧИГЛЕДНО ИЗ ЛИЧНОГ ИНТЕРЕСА И КОРИСТИ , ОНАЈ КОЈИ БИ ИМАО СВЈЕСТ ОСТАВИО БИ ПОСАО И РЕКАО ДА ТО НЕ МОЖЕ ДА УРАДИ
    То комунисти нису хтјели…
    ТУ ЈЕ ПОЧЕО ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ
    ДАНАС СМО ДОШЛИ
    ДО ТАЧКЕ ДА СВИ ПОЛИТИЧАРИ СРБИ
    УПИРУ ПРСТОМ У ПРОШЛЕ
    И ТАКО СВЕ ВИШЕ СЕ УРУШАВА ОПСТАНАК СРБА🇷🇸НА КИМ.
    АЛИ
    КУПИЛИ СМО РАФАЛЕ ???
    КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА
    Р1244УН
    БЕЗ
    ВОЈСКЕ СРБИЈЕ НА КИМ
    НЕМА ЖИВОТА СРБИМА
    КО ТО НЕ ЖЕЛИ ДА ВИДИ
    НЕ ТРЕБА ДА ПОЧИЊЕ ПРИЧУ
    ГУБЉЕЊЕ ВРЕМЕНА ЈЕ ТО

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here