EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN/SPUTNIK
Vladimir Putin

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da će se zapadni saveznici dogovoriti o daljim sankcijama Rusiji u narednim danima zbog invazije na Ukrajinu i “zverstava” koje su počinile ruske trupe u gradu u blizini Kijeva.

Ruski predsjednik Vladimir “Putin i njegove pristalice osetiće posljedice” svojih postupaka, rekao je Šolc, prenosi Rojters.

– I nastavićemo da stavljamo oružje na raspolaganje Ukrajini kako bi se zemlja mogla braniti od ruske invazije – dodao je.

Džonson: Putin čini ratne zločine

Premijer Velike Britani Boris Džonson napisao je na Tviteru da “odvratni napadi Rusije na nevine civile u Irpinu i Buči su još jedan dokaz da Putin i njegova vojska čine ratne zločine u Ukrajini”.

– Nikakvo poricanje ili dezinformacije iz Kremlja ne mogu sakriti ono što svi znamo da je istina – Putin je očajan, njegova invazija propada, a odlučnost Ukrajine nikada nije bila jača. Pojačavamo naše sankcije i vojnu podršku, jačamo naš paket humanitarne podrške kako bismo pomogli onima kojima je potrebna pomoć na terenu – napisao je između ostalog Džonson na Tviteru.

8 COMMENTS

  1. Jadni su ovi zapadnjaci pa dokle misle da koriste te podmetacine kao sto su Srbiji Racak pa sad hoce Rusiji Bucu?
    Samo ovaj put nece moci nece proci?!!!

  2. И ви би требали осјетити казну због бомбардовања Србоје 1999.године.

  3. Ko je ovu glupost smislio? Zasto bi neko, ako je ubio civile, ostavio da da ih svi vide. Ovo je prava namestaljka.

  4. Што више пријетите све вам скупље у Њемачкој и Енглеској. Честитам

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here