Snimci racije sa Prigožinovog imanja – milioni u kešu, helikopter, perike…

0
Tanjug/AP
Jevgenij Prigožin

Ruska državna televizija pokrenula je žestok napad na Jevgenija Prigožina, prognanog šefa “Vagnerovih” plaćeničkih snaga, rekavši da je istraga o kratkotrajnoj pobuni privatne vojske protiv moskovskog vojnog vrha još u toku.

U emisiji “60 minuta” koja je emitovana na ruskoj državnoj televiziji, šef “Vagnera” je označen kao “izdajnik”, a gledaocima je rečeno da je krivični postupak protiv Prigožina u punom jeku.

Takođe, prikazan je video-snimak racije na Prigožinovom imanju, na kojem je navodno posedovao više od 6,5 miliona američkih dolara u kešu, kolekciju perika, sobu opremljenu za lečenje kao i nekoliko pasoša sa različitim lažnim imenima.

Emisija pod nazivom „60 minuta“ emitovana u sredu uveče na državnom TV kanalu Rusija-1 prikazala je, kako je najavljeno, najavljeno kao ekskluzivni snimak snimljen tokom policijskih racija u Prigožinovoj kancelariji u Sankt Peterburgu i jednom od njegovih imanja u tom gradu.

Fotografije možete pogledati OVDE.

Voditelj programa na državnoj televiziji, ruski poslanik Jevgenij Popov, rekao je da je Prigožin „izdajnik”, a potom je snimak racije predstavio posebno pozvani gost – novinar Eduard Petrov. Snimci su prikazani kao dokaz Prigožinove „zločinačke prošlosti i licemerja u prozivanju korupcije u oružanim snagama“.

Na snimku se vide kutije pune novca u njegovoj kancelariji i gomile dolara u njegovoj luksuznoj rezidenciji, zajedno sa onim što je navodno njegov lični helikopter, skladište oružja, kolekcija perika, potpuno opremljena soba za lečenje.

Fotografije možete pogledati OVDE.

– Niko nije planirao da zatvori ovaj slučaj. Istraga je u toku – rekao je Petrov, koji je rekao da su istražitelji zaključili da je snimak koji je Prigožin koristio kao izgovor za pokretanje pobune, a koji prikazuje navodni ruski napad na kamp plaćenika, lažan.

Prikazane su slike naoružanih ruskih izvršitelja kako ulaze u Prigožinovu kancelariju.

– Verujem da su kreiranje imidža Jevgenija Prigožina kao nacionalnog heroja uradili mediji koje je sam hranio. Nakon što nije uspeo, brzo su se zatvorili i pobegli – rekao je Petrov, misleći na medije koje je finansirao doskorašnji šef “Vagnera”.

On je rekao da je gotovina u vrednosti od 600 miliona rubalja (6,58 miliona dolara) pronađena u Prigožinovim stanovima i kancelarijama. Prigožin je rekao da je “Vagner” poslovao samo sa gotovinom, kojom je plaćao troškove. Putin je rekao da država finansira “Vagner”.

U emisiji je prikazano više pasoša koje koristi Prigožin, a koji nose različita imena.

– Ne može normalan čovek da ima toliko pasoša. Zašto je ova osoba imala tako čudna ovlašćenja kao ozbiljan vođa neke vrste kriminalne grupe – rekao je Petrov.

Dodao je da se mora saznati ko je bio na čijoj strani (u pobuni), i da se zbog toga oni moraju kazniti i procesuirati.

Podsećamo, Prigožin je 23. juna pokrenuo “marš za pravdu” protiv ruskih vojnih lidera nakon što je ruska vojska navodno gađala “Vagnerove” trupe u Ukrajini. Njegovi plaćenici su zauzeli Rostov i marširali 200 kilometara do Moskve, da bi naglo prekinuli pobunu za manje od 24 sata po njenom početku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here