Smena u “NIN-u” zbog kritike Tadića?

0

– U razgovoru sa nama iz redakcije, Radulović je demantovao da ostavku podnosi zbog političkih pritisaka, ali smo mi uvereni da je on zapravo kolateralna šteta sukoba dve struje unutar Demokratske stranke – kaže za "Vesti" član redakcije "NIN-a", koji ne želi da mu se navodi ime.
 

 

Srđan Radulović

 

Kako saznajemo, tekst pod nazivom "Tadićeva demagoška arbitraža" potpisan je sa inicijalima "k. r.", što označava kulturnu rubriku, potpis koji nije praktikovan u nedeljniku.

 

Autor teksta, u kojoj se oštro kritikuje predsednik zbog neuverljivog zahteva da se, kad je već izbila afera oko kirije, proveri opravdanost visoke cene zakupa stana u Parizu, jeste Dragan Mojović.

 

On je urednik Društva u "NIN-a" i suprug Gorice Mojović, poznate kao dugogodišnjeg stratega kulture u Srbiji, kako u vreme komunista tako i za vreme vladavine DS, čiji je sada samo narodni poslanik u republičkom parlamentu.

 

Mojovićeva, inače pratilja na javnim skupovima Ružice Đinđić, pripada navodno onoj struji demokrata kojoj nije po volji politika sadašnjeg partijskog rukovodstva očišćenog od đinđićevaca.

 

Radulović: Nemam šta da dodam

Na pitanje "Vesti" da li je njegova ostavka posledica besa političkog vrha DS-a zbog teksta "Tadićeva demagoška arbitraža" i "Neistine i obmane Vuka Jeremića" Srđan Radulović je samo ponovio navode iz saopštenja – da ostavku podnosi iz "ličnih razloga" i da ostaje u redakciji "NIN-a".

 

Od prošle godine vlasnik najstarijeg srpskog nedeljnika je švajcarska kompanija "Ringijer" u čijem su posedu i dnevni listovi "Blic" i "Alo". Od tada je list promenio dizajn, ali i uređivačku politiku koja je evidentno otupila oštricu kritike prema aktuelnim vlastima, zbog čega su redovni čitaoci prestali da ga kupuju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here