Freepik.com

Kažu da je slučajnost nešto što se koristi kao pseudonim za “tamo gde Bog ne želi da se potpiše”. No, da ne zvučim isuviše religiozno, vrlo je važno da znamo da je nemoguće da je sve oko nas nastalo slučajno, nekom velikom eksplozijom i da se sve to baš tako posložilo svemiru.

To je isto kao da verujemo da je na primer knjiga koju čitamo nastala tako što je došlo do eksplozije u štampariji. Ljudima je lakše reći da se nešto desilo slučajno nego da razmišljaju što je stvarni uzrok nekog događaja.

Ipak, za sve postoje zakonitosti, red, pravila i ravnoteža. Poznato je da je prvi zakon svemira red.

Zakon tajnosti

Kroz Bibliju se provlače mnoge zakonitosti i životne tajne, a za danas bih izdvojio zakonitost tajnosti.

Veoma simbolički i kristalno jasno je napisano, naravno za one koji shvataju suštinu najlepše knjige ikada napisane, da ako nešto želimo, nečemu se nadamo, nešto planiramo, da ne smemo to nikome reći.

To pre svega zbog toga što je misao kreativna. Naša želja će se ostvariti ako duboko i sa osećajem verujemo u istu. Pitate se kako će se neka od naših želja ostvariti. Ovo je jedino pitanje na koje u ovozemaljskim okvirima ne postoji odgovor – jer to nije do nas.

Na kraju krajeva, mi ne treba da znamo kako će se nešto desiti, dovoljno je da znamo šta želimo i da to nikome ne kažemo.

Kada će se neka želja ostvariti? Za sve postoji ”zakazan čas“, odnosno prirodno vreme za realizaciju. Za pile da se izleže iz jajeta treba 21 dan, za ždrebe je potrebno 12 meseci, za dete 9 meseci i tako dalje.

Ukratko, ”kada je učenik spreman, učitelj će se pojaviti“.

Kreativnost svih misli

Misao je kreativna. Ako je naša misao kreativna, onda je prirodno kreativna i tuđa misao. Tu morate biti oprezni da ni sa kim ne delite najznačajnije planove i želje.

Ako u nekoga čvrsto verujete, da znate da ima dobru nameru i želju da se vama nešto lepo desi, bilo da je reč o ozdravljenju, putovanju, ženidbi ili udaji, nekoj kupovini, izgradnji, ma bilo čemu, i dalje ne smete ništa reći u vezi najintimnijih planova.

Zbog čega pitate se sigurno. Pa zbog toga što ta osoba može svojom sumnjom kreirati moćnu misao, moćniju od vaše koja može značajno ugroziti vašu želju, vaš plan. Možete mi verovati na reč, na moja iskustva, spoznaje, ali i ne morate.

Dovoljno je da se setite nekog događaja za koji niste znali šta ga je uzrokovalo, nekog plana koji je izgledao tako realan i toliko na dohvat ruke, a koji se ipak nije realizovao.

Samo razmislite ko je sve znao za vaše planove i želje, a da nije morao. E tu leži odgovor na pitanje zašto se nije desilo.

Ideja o povratku

Naravno nikada nije kasno da se opametimo. Evo na primer, u poslednje vreme, dosta naših ljudi razmišlja o trajnom povratku. Ukoliko ste sigurni da vi i vaša uža porodica to želite, ne pričajte o tome, ne raspravljajte s komšijama, prijateljima, kumovima.

Svi će oni o tom planu imati svoje mišljenje, ali iz potpuno pogrešne perspektive: svoje. Svi će u vaše planove, svesno ili nesvesno, ukomponovati svoje situacije, reflektovati svoje sumnje i to vama prezentovati kao iskreno razmišljanje i brigu da vama bude bolje, da vam pomognu.

Verujem da je najveća pomoć u ovom i sličnim slučajevima da vam nikako ne pomažu. Ako ste odlučili o tome nema više rasprave.

Ko hoće, neka se ljuti

Angažujte profesionalce da odradite posao do kraja vezano za prodaju nekretnine, nabavku potrebnih dozvola, kupovinu karata, slanje stvari i slično, ali rođake i prijatelje po tom pitanje izbegavajte u širokom luku.

Ako vam zamere, nema veze, oni najiskreniji će razumeti, a ovi koji ne razumeju vašu ”sebičnost“ nisu toliko ni važni.

Šteta od toga da se neko vreme ljute će biti daleko manja od štete koju vam mogu prouzrokovati ako znaju za vaše planove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here