Složna porodica golubara

0

Udružila ih ljubav prema golubovima

 

Društvo je osnovano 31. januara i broji 14 članova, složnih kao jedna porodica. Predsednik je Miodrag Šišić, sekretar Vjekoslav Radoš, a za sudije je zadužen Dragiša Stanković Lale. Društvo okuplja ljude različitih nacija. Jednom mesečno, Miodrag Šišić, Vjekoslav i Nikica Radoš, Burin i Miftar Memedi, Dragan i Radiša Stanković, Mirsad Mehmetović, Dragan Đođević, Milivoje Petrović, Periša Milisavljević i Nenad Nedeljković organizuju takmičenja i druženja.

 

Svi oni još od detinjstva gaje golubove – srpske visokoletače. U proseku imaju po 150 golubova ove vrste, porodično prenosića ovaj hobi sa generacije na generaciju.
 

Prvo mesto za najbolje vreme ukupnog leta jata ove godine je pripalo Miodragu Šišiću s rezultatom od devet sati i 48 minuta. Na drugom mestu s rezultatom od osam sati i 42 minuta našao se Nikica Radoš, a treće mesto (osam sati i tri minuta) osvojio je Miftar Memedi.

 

Zlatnu alku je ovog puta dobio najbolji golub letač (14 sati i 26 minuta) iz jata Miodraga Šišića. Pohvaljen je i Nikica Radoš.

Klub "A1" namerava da 31. januara iduće godine proslavi prvi rođendan, pa golubari pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i jave na broj telefona 066 441 495 46.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here