Slovačka Šariću oduzima pasoš

0

Ministar Robert Kalinjak
 

"U momentu kada je MUP odlučivao da mu da državljanstvo, dakle decembra 2005. godine (odluka je postala pravosnažna januara 2006) polazio je od neistinitih podataka i falsifikovanih dokumenata", rekao je Kalinjak, prenose crnogorski elektronski mediji.

 

 

S obzirom na to da zahtev nije bio u redu i da je Šarić je dobio državljanstvo na prevaru, prema slovačkim zakonima ono nije ni nastalo, rekao je Kalinjak i dodao da je Slovačka o tome već obavestila i Interpol.

 

"Šariću smo poslali na adresu trajnog boravka obaveštenje da mu državljanstvo nije ni dodeljeno, a istovremeno i poziv da nam vrati original odluke o dodeljivanju državljanstva", rekao je Kalinjak.

 

Slovački MUP je na zahtev kolega iz Srbije odlučio da proveri kako je Šarić dobio slovački pasoš koji mu je otvarao šengenski prostor.

 

"Šarić je u zahtevu naveo da je imao odobren boravak u Slovačkoj od 1998. godine do 2004. godine kao preduzetnik, što je trebalo da potvrdi izjava Odbora policije za strance u Trenčinu. Tamo takvu potvrdu ne evidentiraju", rekao je Kalinjak.

 

Šarić, koji je optužen za šverc više od dve tone kokaina iz Latinske Amerike, u bekstvu je, a policija Srbije je za njim raspisala poternicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here