Sledi bitka za Kazanj 2015.

0

Srpski vaterpolisti su sa tri ubedljive pobede (Kina 21:9, Crna Gora 14:5, Brazil 13:4), očekivano osvojili prvo mesto u Grupi A. Slično je bilo i u četvrtfinalu sa Kanađanima (trenira ih srpski stručnjak Bešlin), gde su "orlovi" opravdali ulogu favorita trijumfom od 16:11. Ipak, pravi zadatak izabranike Dejana Savića čeka u polufinalu protiv Australije. Treba stići do finala, koje donosi plasman na SP u Kazanju 2015, ali pobedniku i novčanu nagradu od 100.000 dolara (poraženom 70.000).
Zanimljivo da su na sve tri utakmice u Grupi A naši najbolji strelci bili oni vaterpolisti koji su po pet puta zatresli protivničku mrežu: Andrija Prlainović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk. Ostale golove protiv Brazila postigli su Slobodan Nikić, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović, dok se jednom u listu strelaca upisao kapiten Živko Gocić.
– Pored rezultata najviše sam zadovoljan radom van bazena. Tu sve protiče kako treba. Ponašanje i atmosfera nam nikada nisu bili problem. Što se takmičenja tiče okrećemo se duelima bitnim za konačni plasman. Sledeći cilj je plasman u finale, koje obezbeđuje odlazak na Svetsko prvenstvo u Kazanj naredne godine – naglasio je selektor Savić.
Kapiten Živko Gocić smatra da je srpska selekcija prevazišla jaku konkurenciju, pa će samim tim i nokaut faza biti lakša:
– Naša grupa je jača, što je pokazalo i četvrtfinale sa Kanadom. Sada nam tek predstoje najvažniji susreti, pre svega ovaj sa Australijom. Sa druge strane, naporno se radi na sticanju kondicije i jasno je da u svim utakmicama nemamo dovoljno svežine, što je potpuno normalno.

 

Na redu Australija

Četvrtfinalni parovi: Crna Gora (A2) – SAD (B3) 10:4 (2:0, 2:2, 3:0, 3:2), Australija (B2) – Brazil (A3) 14:7 (5:1, 3:5, 5:0, 1:1), Srbija (A1) – Kanada (B4) 16:11 (4:1, 3:3, 2:3, 7:5), Mađarska (B1) – Kina (A4).
"Delfini" će već u petak u borbi za finale odmeriti snage sa Australijom. U drugom polufinalu će igrati Crna Gora protiv pobednika utakmice Mađarska – Kina.

 

 

 

Srbija 16
Kanada 11

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović 3, Nikić 2, Marković, Rađen 1, Filipović 3, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.
KANADA: Rendal, Kudaba 3, Vikalo, Konstantin Bikari 3, Robinson, Tašero 1, Graham, Radojčić 2, Konvej, Kejpos 1, Mekelroj, Aleksić 1. Selektor: Bešlin.
Bazen: Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid sport kompleks u Dubaiju. Gledalaca: 300.

 

 

 

Rađen "otplivao" za Grčku

Nikola Rađen odlučio je da posle dve godine napusti Crvenu zvezdu. On je dogovorio prelazak u Olimpijakos i parafirao predugovor, dok će zvanični potpis biti stavljen uskoro. Rađen je za crveno-bele odigrao 48 mečeva i postigao 33 gola. Srpski reprezentativac, koji je branio i boje Partizana, tako će se vratiti u Grčku, u kojoj je već igrao za Hios, pre prelaska u Crvenu zvezdu.
Rađen je treći igrač Zvezde koji je napustio tim posle završetka sezone. Pre njega otišao je Boris Vapenski u Eger, a onda i Andrija Prlainović u Pro Reko.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here