EPA-EFE/JUSTIN LANE

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković pred sobom u osmini finala US opena nema toliko težak posao, bar na papiru. Protivnik Dženson Bruksbi je na turnir stigao kao 99. igrača na svetu, ali je ipak pokazao da ume da bude opasan na domaćem terenu.

Do okršaja sa Novakom uspeo je da eliminiše Mikaela Imera, Tejlora Frica i Aslana Karaceva u pet setova, što je jedna od većih senzacija koju je napravio u karijeri. Na turnir je došao uz pomoć specijalne pozivnice, ali ne namerava da se zaustavi u osmini finala. Naprotiv.

– Biće ovo veliki izazov za mene, jedan od najvećih mogućih. Ali, zaista verujem u sebe i igru koju sam pokazivao do sad. Imam sjajan tim oko mene, koji će mi pomoći da se spremim. Ne razmišljam previše o tome ko će biti sa druge strane, imaću najbolju moguću strategiju protiv njega i igraću kao da je bilo koji drugi protivnik u pitanju – istakao je Bruksbi.

Veruje Bruksbi da može da pobedi Đokovića, a potom da dođe sve do samog kraja turnira.

– Verujem da imam igru kojom mogu da stignem do kraja. Ne postavljam sebi nikakve velike ciljeve, da stignem do druge nedelje turnira ili tako nešto, ali verujem da mogu da prođem do same završnice – istakao je američki teniser.

Videćemo da li su ovo samo prazne “pretnje” mladog Amerikanca ili je zaista dorastao da odmeri snage sa jednim od najboljih na svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here