Slavlje trajalo do zore

0

Rasploženo društvo: Mladost, lepota i pesma u "Kolu"

Nedelju dana posle Božića praznuje se Mali Božić ili srpska Nova godina. I baš kao što nas uoči Božića Badnje veče i bdenje uvode u praznik Hristovog rođenja, tako isto bdenje nas 13. januara uvodi u srpsku Novu godinu.

 

A ove godine Srbi su u gradu na Majni dočekali srpsku Novu godinu u pravoj novogodišnjoj zimskoj idili. Sneg pada već danima, a hladnoća je velika. Nenaviknuti da voze po snegu i ledu mnogi su ostavili automobile tako da su ulice Frankfurta gotovo opustele.

U prostorijama kulturno humanitarnog društva "Kolo" okupilo se lepo i dobro raspoloženo društvo koje je dočekalo srpsku Novu godinu. Sala nije bila ispunjena, mnogi su verovatno zbog leda odustali od dolaska, ali raspoloženje na dočeku je bilo izuzetno.

 

Gosti među kojima je bio i vicekonzul Bosne i Hercegovine Srđan Zekić, uživali su u domaćoj trpezi po kojoj je "Kolo" već nadaleko poznato. Svoj izuzetan doprinos dobroj atmosferi i veselju dao je orkestar Gorana Todorovića "Tri plus" iz Beograda.

 

Neumorno su svirali i pevali, a po dolasku Nove godine svoje nastupe imali su i raspoloženi solisti iz publike, a pesma za naše ljude predstavlja pravi izvor optimizma u neiscrpnoj želji za životom. U "Kolu" su dočekali zoru pevajući i igrajući.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here