Slava je nebitna

0


Snežana Bogdanović (53) ne seća se kada je tačno odlučila da postane glumica. Sa odličnim prosekom završila je prvu godinu na Prirodno-matematičkom fakultetu i onda naprasno konkurisala na Fakultetu dramskih umetnosti.
– Ni na tren nisam pomislila da neću biti primljena. Sad mi je smešno jer je to bilo tako samouvereno i blesavo. Roditelji su se prvo uplašili misleći da sam neozbiljna, ali to je kratko trajalo, oni su bili moji najveći obožavaoci. Podržavali su svaki moj korak i izbor, uvek sam imala slobodu i njihovu neizmernu ljubav. Sada znam da je to što sam onda podrazumevala bio, u stvari, veliki blagoslov i sreća – priča Snežana, koja je diplomirala u klasi profesora Minje Dedića. Prvu ulogu imala je 1986. godine u filmu "Heroj ulice", ali je najveću popularnost stekla tri godine kasnije ulogom u filmu "Kuduz". Za ovu rolu dobila je nagradu Zlatna arena u Puli i titulu lepotice i seks simbola.
– Za mene je slava uvek bila nebitna. Uspeh je bio samo potvrda da to što radim ima smisla. Oduvek sam bila veoma pažljiva u odabiru onoga što radim, zahtevna i samokritična. Od početka sebi sam postavila visoke kriterijume, imala sam unutrašnji vodič i nisam se mnogo obazirala na eventualnu popularnost ili novac – rekla je glumica za jedan časopis.
U jeku najveće popularnosti 1994. godine otišla je u Ameriku, gde je ponovo srela kolegu Uliksa Fehmijua. Ubrzo su se venčali i dobili ćerku Niku.
– Amerika je bila mogućnost, a postala je moj život.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here