Slava i mali jubilej

0

Zaslužena nagrada za istrajan rad u udruženju "Jelek": Angelina Lebel (druga sleva), Borislava Kecman, Milka Stanišljević i Daniela Vukićević

Članice Kulturno-umetničkog društva "Jelek" iz Minhena sa gostima su u utorak obeležile svoju slavu Svetu Petku, koja je zaštitnica žena.

 

Gostovanje na radiju

Angelina Lebel je tokom večeri dobila poziv da učestvuje u emisiji lokalnog radija LORA u Minhenu. Reč je o programu koji se utorkom emituje za ljude sa prostora bivše Jugoslavije koji vodi i uređuje Sadija Klepo. Bila je to prilika i da se kaže koja reč više o slavi društva Svetoj Petki, ali i aktivnostima KUD "Jelek" koje je jedan od učesnika trodnevne manifestacije "Dani Balkana" u Minhenu koja će se održati od 13. do 15. novembra.

Ujedno bila je ovo i petogodišnjica od osnivanja "Jeleka" koji je za ovo vreme pronašao svoje mesto među našim ljudima, ali i Nemcima u ovoj sredini.

 

Slavski kolač i rakiju staru više od deset godina pripremila je Danica Jorgić, a slavsku sveću zapalila je Angelina Lebel, predsednik KUD "Jelek". Ona je u kratkom obraćanju prisutnim članicama i gostima rekla da je prošlo pet godina od osnivanja "Jeleka" koji je u ovom periodu postao poznato društvo koje okuplja uglavnom žensku populaciju s prostora bivše Jugoslavije.

Slavski kolač prelomili su Miki Gavrilović, jedini muškarac ove večeri na slavi, i Angelina Lebel. Posle toga je služena večera u grčkom restoranu, a tokom večeri stizale su čestitke.

 

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 30.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here