Slaba sezona za bazene

0

Kupača je manje i za polovinu

Zbog loših vremenskih prilika tokom ovog leta i učestalih kiša, bazeni na otvorenom širom Austrije su suočeni sa jednom od najgorih sezona.
U poređenju sa prošlom godinom bazeni na otvorenom u Beču su zabeležili smanjenje gostiju za jednu trećinu, a u julu čak i za polovinu.
I u ostalim pokrajinama situacija nije ništa bolja jer su bazeni na otvorenom i u njima beležili znatno smanjenje gostiju. Tako su Tirol, Koruška i Salcburg gotovo prepolovili broj kupača ovog leta.
Poseta na ukupno 160 otvorenih bazena i 65 kupališta sa plažom, najviše na brojnim jezerima, u pokrajini Gornja Austrije je u vidnom padu. Minus u kasama će biti veliki bez obzira na vremenske uslove do kraja sezone. Prema nekim procenama poseta je manja u proseku čak za 50 odsto.
U odnosu na prošli godinu broj gostiju na bazenima u Lincu je za devet odsto manji. Ništa nije bolja situacija ni u ostalim gradovima poput Velsa. Jedan od dodatnih troškova su i visoki računa za električnu energiju koja se u pojedinim bazenima koristi za zagrevanje vode.
 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here