Skupljali pare za poplavljene

0


U tvrđavi Kastel na levoj obali reke Vrbas, najstarijem istorijskom spomeniku u Banjaluci, minulog vikenda u okviru dvodnevnog eko festivala Dani Vrbasa u muzičkom delu programa nastupile su grupe Riblja čorba, Sevdah bejbi i Tupas mene.
Bora Đorđević i članovi njegovog benda prašili su svoje dobro znane hitove dva i po sata, a prisutnima je pročitao i neke nove svoje pesme.
– Nama je važno da ljudi budu zadovoljni, jer njima se putem medija nameće neka hibridna muzika, ali eto mi nekako opstajemo sve ove godine bez obzira na to. Voleo bih da danas, kao nekada u naše vreme, ima više izvođača koji su prepoznatljivi – rekao je Bora, pred izlazak na binu.
Posle Čorbe je zasvirao Sevdah bejbi i kao i lane, napravio sjajnu atmosferu na banjalučkoj tvrđavi. Ranijih godina ulaz je bio slobodan na manifestaciji, a ove su se naplaćivale ulaznice za koncert. Organizator Grin Vrbas – Zelena rijeka Vrbasa se odlučio na ovaj potez, kako bi sakupljeni prihod prosledio u humanitarne svrhe, odnosno za poplavljene na području Banjaluke. Inače, svirku su otvorili momci iz lokalne grupe Ajfel koji su odsvirali pesmu "Zajedno možemo sve", koju su posvetili svim žrtvama katastrofalnih majskih poplava koje su nedavno zadesile region.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here