Škuletićev het-trik

0

Partizan je iskoristio kikseve Crvene zvezde i Vojvodine i pobedom nad Spartakom odmakao najvećim rivalima. A za ubedljivih 3:0 u Subotici najzaslužniji je bio trostruki strelac Petar Škuletić, inače golgeter Superlige sa ukupno 11 golova.
Crno-beli su gotovo sa pola gasa u apsolutnoj terenskoj inicijativi, naročito u drugom poluvremenu savladali "plave golubove". Počelo je akcijom Škuletića, Lazovića i Ilića, ali je danas relativno sigurni Antonić izbacio u korner. Već prvi minuti u Subotici potvrdili su da Partizan igra lako protiv Spartaka, da je bolji, čvršći i sigurniji u igri. Spartak je prvu priliku imao tek oko pola časa igre, šut Mrleke Lukač je lako odbranio.
Kapiten Saša Ilić majstorski je dubinskom loptom uposlio Škuletića, a ovaj fizički jači uz možda lakši prekršaj nad Radovićem lako opstao uz loptu i sa desetak metara rutinski savladao Janoševića za 1:0.
U drugom poluvremenu počelo je bez izmena. Očigledno da je Petar Kurčubić verovao u igrače na terenu, a Nikolić nije imao razloga za izmene. Šanse Ninkovića i Lazovića nagovestile su da će Partizan dodati gas, a sve se zbilo posle isključenja mladog Miloševića (drugi žuti).
Prvo je grešku napravio Kovačević nepotrebno spašavajući jednu loptu koja je odlazila u gol-aut, prosto je nabacio Škuletiću na nekih 16 metara, a ovaj topovski po drugi put savladao Janoševića za 2:0.
Samo dva minuta kasnije brzi kontranapad Partizana Škuletić je kaznio het-trikom za konačnih 3:0.
Treba napomenuti da je utakmica protekla bez incidenata i bez ozbiljnijih prekršaja, a može se dodati da je glavni sudija iz Srđan Obradović iz Jagodine imao lak posao, uz napomenu da bi morao da skine koji kilogram.

 

SPARTAK 0
PARTIZAN 3
SPARTAK: Janošević 5,5, Plavšić 5, Kovačević 5,5, Torbica 6, Milošević 5, Milić 6 (od 87. Balabanović -), Antonić 6, Maksimović 5,5, Farkaš 6 (od 74. S. Ilić -), Radović 6, Mrkela 5,5 (od 61. Lukić -).
PARTIZAN: Lukač 6, B. Ilić 6,5, Petrović 6,5, Ćirković 6,5, Stanković 7, Marković 7, Drinčić 7, S. Ilić 7,5, Ninković 6 (od 62.
Lazović 6 (od 82. Luka -), Škuletić 8 (od 87. Fofana -).
STRELAC: Škuletić u 33., 80. i 81. minutu. STADION: Gradski u Subotici. GLEDALACA: oko 5.000. SUDIJA: Srđan Obradović (Jagodina) 6. CRVENI KARTON: Milošević (Spartak) u 76. minutu.
IGRAČ UTAKMICE: Petar Škuletić (Partizan)

 

 

Jubilej "marinaca"
Pre početka utakmice direktor Spartaka Dragan Đorđević i kapiten Vladimir Torbica uručili su sliku sa uramljenim, kako je pisalo, najdražim dresom "plavih golubova", vođi Spartakovih "marinaca" za 25 godina nesebičnog navijanja za svoje ljubimce.

 

 

Pantić ni rezerva
Danilo Pantić nije bio ni među rezervama na utakmici Spartak – Partizan.
Jedan od najtalentovanijih fudbalera Partizana, koji je 26. oktobra napunio 18 godina, u poslednje vreme nije u prvom planu, a razlog je u činjenici da još nije produžio ugovor!
Pantiću ugovor ističe idućeg leta, ali bi već u januaru 2015. godine mogao da pregovara sa drugim klubom. Zato mu je već ponuđeno da potpiše novi ugovor, što on još nije uradio, a u klubu su odlučili da do daljeg više ne bude u prvom planu.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here