Škola folklora u “Mokranjcu”

0

 

Dajana Kostić radi sa prvim ansamblom

Ovo društvo ima novog koreografa Bojanu Petrović, koja iako je mlada ima dugogodišnje iskustvo. Ona trenutno u klubu radi sa najmlađima i prvim folklorom, prenoseći svoje znanje stečeno, između ostalog i u AKUD-u "Krsmanović" iz Beograda.

 

 

Novi koreograf: Bojana Petrović

Zbog velikog interesovanja dece, prema rečima predsednika "Mokranjca" Ljutice Jankovića uprava je rešila da osnuje školu folklora.

 

Naime, svakom koreografu je teško da radi sa grupom u kojoj se nalaze deca koja ne znaju nijedan korak i deca koja već igraju folklor.

 

Zato se pokreće škola u kojoj će mališani učiti osnove folklora.

Inače novi koreograf, koja je započela da igra sa sedam godina nedavno se doselila u Beč.

 

U "Vestima" je saznala za KUD "Stevan Mokranjac" i stupila u kontakt

Sutra "Jesenji Sabor"

 

"Stevan Mokranjac" sutra sa početkom u 19.30 organizuje svoj tradicionalni, već šesti po redu, "Jesenji sabor folklora".

 

Na ovoj manifestaciji, pored domaćina, učestvovaće KUD "Rusaljka" iz Duboke iz Srbije, Kulturno-sportska zajednica Srba u Salcburgu, KUD "Jedinstvo" iz Beča, KUD "Srbija" iz Beča, kao i KUD "Izvor" iz švajcarskog Sankt Galena.

Velika priredba se održava u svečanoj sali škole u Langenfeldgasse 13-15, u 12. bečkom okrugu.

sa upravom u nameri da nastavi da se bavi folklorom.

 

Spoznavši njene kvalitete uprava je bili presrećna što u svoje redove može da primi mladu talentovanu koreografkinju.

"Pozivam svu decu, onu koja su već igrala i onu koja nikada nisu igrala folklor da dođu i sa nama zaigraju", rekla je ona.
 

Probe za decu se održavaju svakog utorka i petka od 19 časova u prostorijama KUD-a "Stevan Mokranjac" u 10. okrugu, Quellenstrasse.

 

Inače, ovih dana sa prvim ansamblom radi poznati koreograf iz Srbije Dajana Kostić, koja sa njima obnavlja već ranije postavljene koreografije i priprema novu.

 

Prema njenim rečima divno je raditi sa članovima ovog društva jer svoje obaveze shvataju ozbiljno i ne pada im teško da vežbaju, ponekad i četiri sata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here