EPA/Alessandro Guerra

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski saopštio je danas da ruske trupe nastavljaju da usmeravaju svoje napore u pravcu Pokrovska, bacajući svoje najiskusnije jurišne jedinice u borbu.

– Osvajači pokušavaju da probiju odbranu u pravcu Želanja, Novogrodivke i Pokrovska – objavio je Sirski na Fejsubuku, nakon radne posete brigadama koje se bore na pravcu Harkova i Torecka.

Prema njegovim rečima, nastavljaju se žestoke borbe u oblasti Piščana, Stelmahovke i Makijevke u pravcu Kupjana, ali Odbrambene snage drže svoje položaje.

– Teška situacija se razvila u pravcu Severskog. Ruska vojska tamo aktivno koristi artiljeriju, vrši jurišne napade, ali bez uspeha. Oštre borbe se vode i u zoni kanala na prilazima Časovom Jaru – bez promene pozicija strana – naveo je Sirski.

Dodao je da su u toku borbena dejstva različitog intenziteta na svim pravcima ofanzive ruske vojske.

– Na nekim mestima, neprijatelj ima malo uspeha po cenu velikih gubitaka – ocenio je Sirski i dodao da vojska zajedno sa Nacionalnom policijom i Službom bezbednosti Ukrajine sprovodi kontradiverzione akcije.

Prema rečima Sirskog, njihove jedinice trenutno otkrivaju i neutrališu subverzivne grupe Rusa u urbanim sredinama u pravcu Torecka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here