EPA-EFE/Isabel Infantes
Janik Siner

Srbija je dobila novu prepreku na putu ka osvajanju druge “Salatare” u Dejvis kupu od 21. do 26. novembra u Malagi.

– Igraću u reprezentaciji – objavio je Janik Siner posle velikog trijumfa u Pekingu. “Dopada mi se snaga našeg tima”.

Siner nije igrao za Italiju u grupnoj fazi prošlog meseca u Bolonji. Na terenu nije bilo ni Matea Beretinija i “Azuri” su se dobro namučili da se kvalifikuju na završni turnir u Malagi.

– Morao sam tada da napravim pauzu posle US opena, da se resetujem – objašnjava najbolji italijanski teniser koji je posle pekinškog uspeha skočio na četvrto mesto ATP liste, najbolje u karijeri. “Sada se mnogo bolje osećam i spreman sam za Dejvis kup”, istakao je.

Italija će biti favorit u četvrtfinalu protiv Holandije, pa bi u polufinalu mogla da ukrsti rekete sa našom reprezentacijom koja prvo mora da savlada Veliku Britaniju. U tom slučaju bi Novak Đoković igrao protiv Sinera. Srbin je sva tri puta do sada savladao Italijana.

– Mnogo radim na svojoj psihološkoj pripremi, ima vremena za prvu pobedu protiv Novaka – izbegao je Janik da odgovori da li je posle prvog trijumfa u sedam mečeva protiv Danila Medvedeva, došao red na još jedan podvig.

– Posle US opena, proveo sam vreme sa sportskim psihologom u Monte Karlu. Potpuno sam promenio način rada – objasnio je.

Osim što je probio led protiv Medvedeva, Siner je u Pekingu savladao i Karlosa Alkarasa, i protiv njega povećao prednost na 4:3.

– Servirao sam mnogo dobro, imao visoke procente, popravio sam i kretanje, ali imam prostora za napredak u svim segmentima. Veoma sam zadovoljan kako sam iskoristio pauzu nakon poslednjeg grend slema u sezoni – ističe Italijan.

Siner ne krije da je bio razočaran kako je završio američku turneju. Osvojio je u Torontu prvi masters u karijeri, ali nije to naplatio. Prvo je u Sinsinatiju izgubio već na startu od Dušana Lajovića, a onda ga je na “Flašing Medouzu” u osmini finala zaustavio Saša Zverev.

– Shvatio sam grešku i ne smem sada da je ponovim, ne smem da posle titule u Pekingu loše prođem u Šangaju, kao što mi se desilo u Americi – objasnio je da mora da ostane psihološki jak, da ne sme da se opusti posle trijumfa.

Siner u drugom kolu šangajskog mastersa igra protiv Amerikanca Girona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here