EPA-EFE
Janik Siner I Novak Đoković

Nikola Pjetranđeli, jedini italijanski teniser pre Janika Sinera koji je osvojio dva grend slema (doduše, pre Open ere), uveren je da je kucnuo čas njegovog skoro sedam decenija mlađeg zemljaka.

– Siner je sada najjači od svih, sve brojke i nivo njegove igre to govore – ističe Pjetranđeli koji je osvojio titule na Rolan Garosu 1959. i 1960. “Mislim da je on nepobediv kada igra dobro. Možda ga samo Karlos Alkaras može uznemiriti, dok kod ostalih ne vidim tu šansu”.

Kaže i da ne očekuje da Đoković u budućnosti bude konkurent Sineru za najveće trofeje:

– Zbog svojih godina, njegova karijera je u neizbežnom padu – objašnjava 91-godišnji Pjetranđeli. “I on i svi ostali su daleko od Janikovog nivoa. Očekujem da on i Alkaras u narednim godinama osvajaju većinu najvećih turnira”.

Italijan ide čak i korak dalje u pohvalama ovogodišnjeg pobednika u Melburnu i Njujorku.

– Voleo bih da vidim Janika protiv “velike trojke” u njihovim najboljim danima. Gledali bismo neke sjajne mečeve – reklo bi se uz veliku dozu preterivanja poredi Sinera sa Đokovićem, Nadalom i Federerom.

Jer, bez obzira što je Italijan ove godine sjajno odigrao neke od najvećih turnira, njegov učinak na onim ostalim nije bio ni blizu briljantnih uspeha Srbina, Španca i Švajcarca iz njihovih najboljih dana. O doping aferi i da ne govorimo.

Pjetranđeli poredi Sinera sa još nekim velikanima iz prošlosti:

– Moj veliki prijatelj Rod Lejver je bio sličan, što je teža situacija, on je bolje igrao. Svestan sam da je to možda malo preterano poređenje, jer je Rod i dalje nedostižan, ali Janik ima mentalitet najvećih šampiona. Po tome me podseća i na Pita Samprasa.

Zbog nekih ranijih kritika na Sinerov račun bio je optuživan da to radi jer mu smeta što njegovi decenijski rekordi padaju.

– To nije tačno, ne zavidim mu. Naprotiv, želim da obori sve moje rekorde i siguran sam da će tako biti ako bude zdrav. Jedino neće moći da me nadmaši u broju mečeva u Dejvis kupu jer se sada manje igra. Jedina primedba je da bih ja sve uradio da igram na Olimpijskim igrama jer je ona na svake četiri godine – podsetio je da je Siner (zbog problema sa krajnicima) letos izostao iz Pariza.

1 COMMENT

  1. Vidite gospodine Pjentradjeli ali realno da govorimo
    Vas zemljak je uhvacen sa “rukom u tegli” sa medom, dopingom i ispeglali ste sve to jer su italijani u doping kuci glavni
    Samo ste tako mogli da skinete gospodina Novaka Djokovica sa.trona ali uzalud
    Samo je jedan GOAT a to je Novak Djokovic

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here