Sin uhapšen, Kosmajcu ni traga

0

Odbegli bos krio se u vili kraj Risna

U Crnoj Gori uhapšen je Lazar Kosmajac (24), sin Dragoslava Kosmajca (61) koji je prema tvrdnjama premijera Aleksandra Vučića, najveći diler droge u ovom delu Evrope.
On je priveden u Herceg-Novom, a za njegovim ocem se i dalje traga.
– Protiv njega je pokrenut postupak zbog ometanja policajaca u obavljanju dužnosti – kažu u MUP Crne Gore.
Ova izjava potvrđuje informaciju da se mlađi Kosmajac nije zaustavio na zahtev saobraćajaca, koji su u Meljinama pokušali da obave rutinsku kontrolu. On je dao gas i pobegao, ali se posle nekog vremena vratio i prijavio policiji, koja ga je sprovela kod sudije za prekršaje, koji ga je kaznio sa deset dana zatvora. Odmah potom sproveden je u zatvor Spuž na izdržavanje kazne.

Krili se od komšija

Meštani Strpa kažu i da se njihova komunikacija sa zagonetnim komšijama završavala na ljubaznim pozdravima u prolazu.
– Nikad niko nije zašao u dvorište njegove kuće, dok Kosmajac, porodica i gosti nikada nisu sedeli u prostranom i uređenom dvorištu vile, kao što je uobičajeno u Boki. Preko dana su vreme provodili vozeći se čamcima i skuterima po bokokotorskom zalivu i mir su povremeno narušavali članovi Kosmajčeve porodice i društvo trkama na skuterima – dodaju stanovnici ovog primorskog mesta.

I dalje se traga za njegovim ocem, koga je Vučić optužio da je najmoćniji narko diler. Kosmajac je u Crnoj Gori proveo dva dana i prema pisanju podgoričkih medija, napustio ovu zemlju. Prema nezvaničnim informacijama on je otišao za Bosnu i Hercegovinu.
Inače, novinari su našli luksuznu Kosmajčevu vilu u bokokotorskom zalivu, u mestu Strp između Risna i Morinja. Ona je prazna, a komšije kažu da je kuća promenila nekoliko vlasnika koji se nisu puno družili sa njima, a da od pre nekoliko godina tu boravi Kosmajac sa porodicom. Navodno on je ovu vilu kupio pre osam godina od osobe iz Obrenovca.
Takođe, komšije ovog osumnjičenog narko dilera dodaju da nisu znali ko je on, već da su iz medija saznali za optužbe na račun osobe koju su znali kao ljubaznog komšiju. Dodaju i da se nije družio sa meštanima, a da je o vili tokom zime brinuo njegov prijatelj iz Risna.
– Uredio je i ogradio plažu ispred vile, ali nikad nikome od meštana nije branio da je i oni koriste. Videli smo ga da se u pratnji dva, tri muškarca pojavio iznenada u vili u subotu ujutru, ali je dva dana kasnije iznenada nestao – pojašnjavaju njegove komšije iz Strpa.
 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here