Simpl Majnds u “Beogradskoj areni”

0

Harizmatični pevač "Simpl Majndsa" Džim Ker (Jim Kerr) se prilikom prvog beogradskog koncerta grupe više puta obraćao publici na srpskom jeziku, a prethodno je rekao novinarima da su prošli put od pank rok benda, preko elektronike i art roka, do stadionskog i političkog roka i ponovnog vraćanja elektronici.

 

 

 

Govoreći o političkom angažmanu iz vremena slave, Ker je rekao da je njihov “prezir prema podršci britanske vlade aparthejdu u Južnoj Africi” kulminirao na albumu "Street Figthing Years" (1989), ali da “nisu mislili da u tome ima nečeg političkog”, već je jednostavno bilo reč o pitanjima koja su ih doticala.

 

Zlatni tiraž "Simpl Majnds" su dostigli albumom “Once Upon A Time.” Taj album se probio u prvih deset u Americi, uprkos kritikama koje su se odnosile na bombastičan i prenaglašen stil.

 

Međutim, živi album i beskompromisni politički album “Street Fighting Years” doneli su finansijski neuspeh.

 

Kada su se Simpl Majnds 1991. vratili ličnim i konkretnim temama na albumu “Real Life” personalne promene već su dovele u pitanje budućnost benda. Ipak, nisu sasvim odustali.

 

Novi album “Graffiti Soul”, najavljen singlom “Rockets”, našao se po izlasku na desetom mestu britanske liste, kao prvo izdanje Simpl Majnds u 14 godina koje uspelo da stigne na Top 10 listu. Na evropskoj listi sto albuma zauzeto je deveto mesto.

 

Biće koncerta!

 

Portparol beogradske ’’Arene’’ Jasmina Krstić izjavila je za ’’Vesti-online’’ da će koncert ”Simpl majnds” biti održan po rasporedu, bez obzira što je u sredu proglašena epidemija u Beogradu.

 

’’Koncert će biti održan normalno, jer nije proglašena zabrana okupljanja. Nijedan koncert u Evropi i Americi nije otkazan zbog pojave novog gripa. Čak i umetnici, koji su osetljivi na razne probleme, normalno dolaze da odrade koncert’’, rekla je Krstićeva.

 

Ona je dodala da će i koncert poznatog pevača Toma Džounsa, koji je planiran za 13. novembar, biti održan po rasporedu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here