Šilobad: Najuspešnija sezona Partizana od ’92.

0

Šilobad je precizirao da je Partizan treći put uzastopno osvojio pehar namenjen najboljima u regionu, u Kupu "Radivoj Korać" im je pripao deseti pehar namenjen pobedniku, dok su u domaćem šampionatu Beogađani 16. put postali prvaci, od čega osmi put uzastopno.

"Protekla godina ostaće upamćena po brojnim rekordima i priznajima. Na utakmici sa Panatinaikosom u Evroligi 5. marta u ‘Beogradskoj areni’ okupilo se 22.567 navijača, što je nahveća poseta u istoriji tog takmčenja. Našem treneru Dušku Vujoševiću pripala je nagrada za najboljeg stručnjaka Evrolige, dok je Partizan, kao prvi klub iz Srbije, gostovao NBA timovima", istakao je Šilobad na promociji kalendara "crno-belih" za 2010. godinu.

 

U novoj sezoni Partizan je renovirao tim koji ima iste ambicije na četiri fronta. Nova ekipa "crno-belih" je u grupnoj fazi Evrolige nakon osam kola ostvarila četiri pobede, dok se u regionalnom takmičenja nalaze na deobi drugog mesta.

 

Najjači adut trenera Vujoševića u novoj sezoni, snažni centar Aleksandar Marić, naglasio je da je veoma zadovoljan uslovima u novom klubu i da je, nakon perioda uigravanja i sklapanja mozaika, "sada daleko lakše".

 

"Zadovoljan sam do sada ostvarenim. Pokušaćemo da se plasiramo u drugu fazu Evolige, dok se borba za domaće i regionalne trofeje podrazumeva", poručio je Marić.

 

Američki plejmejker Lester Mekaleb rekao je da mu je velika čast što brani boju najtrofejnijeg srpskog kluba i dodao da "crno-beli" imaju realne šanse da se plasiraju medju 16 najboljih ekipa u Evropi.

 

"Smatram da imamo dobro selektiran tim i da ćemo i u narednoj godini pružati dobre partije na radost naših navijača", zaključio je Mekaleb. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here