Sigurna budućnost srpskih delfina

0

S obzirom na to da se ova generacija takmiči sa vršnjacima iz cele Austrije, umesto utakmica svake nedelje organizuju se prvenstveni turniri i to vikendom. Ovoga puta domaćin je bio upravo LSK, na bazenu kod gradskog fudbalskog stadiona na Guglu.

 

Svetla budućnost: Ekipa LSK iz Linca sa trenerom Janošom Vargom

 

 

Domaćin je bio ubedljiv, slavio je u sve tri utakmice. Drinić i drugovi su prvo savladali ekipu Badnera 19:7, drugog dana turnira bili su najubedljiviji, pobedivši ASV Vijen sa neverovatnih 37:2. Istog dana bili su bolji i od Graca -19:4. Sve visoke, vrlo ubedljive pobede koje najbolje potvrđuju da ovi mladići iamju sjajnu budućnost u vaterpolu, bar u austrijskim okvirima. Tirol i Salcburg jesu najbolji u zemlji u ovoj konkurenciji, ali nema sumnje da će im se uskoro pridružiti još jedan jak rival, LSK iz Linca.

Pod dirigentskom palicom mađarskog stručnjaka Janoša Varge, ovi dečaci, ali i nekoliko devojčica, uz malo više upornosti, sigurno će stasati u vaterpoliste kadre da igraju i u kvalitetnijim ligama Evrope, nego što je austrijska. Varga, inače nekadašnji reprezentativac jedne od najuspešnijih selekcija sveta, Mađarske, zadužen je za rad sa mlađim kategorijama u klubu. Posebno je pun hvale na račun 15 godišnjaka i na njihov odnos prema obavezama.

 

Nesporan talenat: Golman Slobodan Vukovljak

 

– Ponosan sam na ovu generaciju, jer je vidan napredak u igri, ali i zalaganju. Na dobrom smo putu da stvorimo jak sastav i igrače koji će i u starijim kategorijama imati šta da pokažu – zadovoljan je Mađar, koji već drugu sezonu radi u klubu iz Linca.
 

Pohvale Jakovljeviću

 

Na turniru u Lincu, LSK je imao fantastičan skor od čak 75 postignutih golova na tri utakmice, što je u proseku 25 po meču, uz samo 13 primljenih. Istakao se i 15-godišnji Hrvat Matej Jakovljević, inače najbolji igrač ove generacije, sa 22 postignuta gola. Naš Bogdan Drinić pogodio je tri puta, dok je Vukovljak odlično čuvao mrežu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here