Šešum: Srpski adut – kvalitet

0

Uzdanica u Austriji: Žarko Šešum

 

– Neki rukometaši su završili takmičenje u svojim ligama, neki još nisu. Ipak, svi željno iščekujemo Evropsko prvenstvo. Nemamo puno vremena za pripreme, a u Austriji nas čekaju jake utakmice. Nadam se najboljem – istakao je Šešum.

 

Srbija će se takmičiti u Grupi "B" sa aktuelnim evropskim prvakom Danskom, olimpijskim vicešampionom Islandom i domaćinom, Austrijom. Austrija će se, kao domaćin, dobro spremiti za naredno prvenstvo.

Možemo u drugi krug

 

Srpski reprezentativac Dobrivoje Marković istakao je da je Grupa "B" teška, ali da se nada prolazu u drugi krug.
 

– Mislim da je realno da prođemo u drugi krug. Imamo dobre šanse, a nadamo se isportskoj sreći. Pokazali smo da možemo da igramo sa takvim ekipama – rekao je Marković, koji takođe nije želeo da komentariše spisak Hasanefendića.- Nismo mi tu da pričamo koga će selektor da zove. On se za sve pita i za sve odgovara.

 

– Ne poznajem ekipu Austrije, tek nekoliko igrača, ali sigurno će biti jaki i na krilima navijanja domaće publike. Zato, naš kvalitet protiv njih mora da dođe do punog izražaja.

Selektor Sead Hasanefendić prebacio je među rezerve i imena kao što su Mladen Bojinović i Ratko Nikolić…

 

– Selektor računa na igrače za koje misli da su trenutno najspremniji. Stvarno ne bih da komentarišem imena na tom spisku. To je njegova odluka, njegovo pravo, nije ni moje, niti ijednog igrača da to komentariše – podvukao je Žarko Šešum, dodavši da nije znao ko je na spisku reprezentativaca do poslednjeg dana i da je bio prilično iznenađen selektorovom konačnom odlukom.

 

Rukometna reprezentacija Srbije okupiće se u Beogradu 2. januara, kada počinju završne pripreme. Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara, a reprezentacija Srbije počeće takmičenje u Lincu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here