Šešeljev pozdrav video-linkom

0

Sa Šešeljem na video linku u Hokston parku
 

Organizatori skupa su se dogovorili sa prvim čovekom SRS-a Vojislavom Šešeljem da se i on obrati okupljenim Srbima preko video-linka. Biće tu i priznatih advokata i pravnika iz Australije, ali i sasvim običnog sveta koji želi da proslavi Šešeljevu pobedu!

– Dogovoreno je da se čujemo u subotu, po australijskom vremenu, u 21.30, i to preko video-linka. Vidite, ja sam čovek koji "jede" medijski mrak! Uvek nađem način da upalim svetlo u svakom medijskom mraku, pa i Vučićevom. Ovog puta su mi pomogli somovi iz Hrvatske tako da mi Vučićeva medijska kontrola – ne može ništa! Istina ima samo jedno lice, a to je da sam Srbe i Srbiju odbranio u Haškom tribunalu – rekao je lider SRS-a Vojislav Šešelj i potvrđuje ono što je kazao i prvog dana, da se u Haški tribunal ne vraća!

– Kad sam polazio u Hag, 2003. godine, bio sam spreman na žrtvu kako bih raskrinkao i pobedio taj lažni, politički sud i na svakom mestu sam se suprotstavljao haškim sudijama i tužiocima i sekretarijatu i upravi zatvora – kaže Šešelj i pokazuje nekoliko pisama pristiglih iz Australije, otkrivajući da su ga obradovala, ali i iznenadila!

– Zvali su me organizatori Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava" koji u čast moje pobede nad Haškim tribunalom u Hokston parku u Sidneju organizuju proslavu. Bilo mi je drago i lepo jer moja borba i moja žrtva nisu bile uzaludne. Borio sam se za Srbe i Srbiju i pobedio, i drago mi je da su naši ljudi i u dalekoj Australiji moju divovsku borbu sa Golijatom pomno pratili. Moja borba i suprotstavljanje Haškom tribunalu su bili toliko uspešni da su svi odahnuli kada sam otišao iz Haga – kaže Šešelj i dodaje da će se verovatno sličnim rečima obratiti Srbima u Australiji, a sve ostalo će nam ispričati kasnije.

 

Haška biografija

Vojislav Šešelj je u Haški tribunal otišao 24. februara 2003. godine, a vratio se 12. novembra ove godine. Unutar tog vremenskog perioda smeštena je uzbudljiva, filmska životna priča koja sadrži sve elemente drame, trilera i komedije. Kako i ne bi kada je tokom 12 godina u Sheveningenu čekao skoro pet godina na početak suđenja, a onda je 28 dana štrajkovao glađu, imao dve teške operacije srca, a 2013. godine je prebrodio i operaciju karcinoma debelog creva. Sredinom ove godine ustanovljeno je da je u Holandiji zaradio i dve metastaze na jetri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here