Tanjug
Danijel Server

Američki profesor na Univerzitetu Džon Hopkins Danijel Server izjavio je za RTK da vlasti Beograda i Prištine nisu spremne za normalizaciju odnosa. Dijalog bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da bude usmeren na praktičnija pitanja sa ciljem trajnog pravnog rešenja između Kosova i Srbije.

– Postoji mnogo praktičnih pitanja koja se moraju rešiti između Kosova i Srbije. Verujem da je tehnički dijalog koji je postojao pre 2013. godine očigledno bio mnogo uspešniji od političkog dijaloga koji se vodi od tada. Tako da ne verujem da treba da se ograničavamo na tehnička ili ekonomska pitanja, već da ima mnogo praktičnih pitanja koja bi bila i tehnička i ekonomska i za koje bi mogla da se pronađu rešenja – rekao je Server.

Američki profesor je naglasio da je vrlo jasno da Srbija i Kosovo nisu zainteresovani za normalizaciju odnosa.

– Mislim da je sasvim jasno da ni vlasti Srbije ni vlasti Kosova nisu spremne za normalizaciju odnosa. Cilj dijaloga treba da bude trajno pravno rešenje Kosova i Srbije. Ali jasno je da još uvek nismo spremni za tako nešto – rekao je Server.

Što se tiče toga kako će nedavni izbori u Evropskoj uniji uticati na proces dijaloga, on je naglasio da je promena dobrodošla.

– Mislim da Borelj nije bio toliko uspešan u dijalogu Kosova i Srbije. Međutim, promena u EU je dobrodošla, posebno ako na funkciju dođe osoba koja je bliža Kosovu – rekao je Server.

3 COMMENTS

  1. Ovkve provokacije gospodina Servera i stavljanje na stranu pristine stvaranje ne postojece drzave je rusenje medjunarodnog prava ne moza se nazvati dijalogom gospodin Server je debelo placen od strane kosovske mafije da lupeta ovkve gluposti sa ovkvim provokacijama se svrstava na stranu placene mafije i postaje otvoreni neprijatelj suverene drzave Srbije i ako je amerikanac ne mora da znaci da moze da lupeta ovkve bljuvotine

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here