Tanjug/AP
Dmitro Kuleba

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba podneo je ostavku na tu funkciju, saopštio je predsedavajući ukrajinske Vrhovne rade Ruslan Stefančuk.

On je na društvenim mrežama objavio da će Kulebin zahtev biti razmotren na jednoj od narednih plenarnih sednica parlamenta.

“Vrhovna rada Ukrajine primila je izjavu ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe o njegovoj ostavci. Zahtev će biti razmotren na jednoj od narednih plenarnih sednica parlamenta”, naveo je Stefančuk.

Vladimir Zelenski je u svom večernjem obraćanju objasnio kadrovske promene u vladi zemlje. On tvrdi da će „jesen biti izuzetno važna za Ukrajinu“, zbog čega je bilo neophodno pojačati određene oblasti u vladi. Zelenski je dodao da će do promena doći i u predsedničkoj administraciji.

Zelenski je juče smenio zamenika šefa Kabineta Rostislava Šurmu. Nešto kasnije, zamenica premijera Ukrajine i ministarka za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija Irina Vereščuk saopštila je da podnosi ostavku. Potpredsednica Vlade za evropske i evroatlantske integracije Olga Stefanišina podnela je ostavku, a prema pisanju medija, ona bi mogla da preuzme funkciju ministra pravde.

Ministar strateške industrije Ukrajine Aleksandar Kamišin, ministar pravde Denis Maljusik, ministar zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ruslan Strilc i šef Fonda državne imovine Vitalij Kovalj takođe su danas podneli ostavke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here