Scenu otvara “Mala srpska komedija”

0

 

U susret vernoj publici: Sa probe ”Male srpske komedije”

 

 

 

– Ovom predstavom praktično započinjemo proslavu petogodišnjice postojanja našeg pozorišta. Premijeru smo spremali dva i po meseca i nadam se da će pokazati koliko smo napredovali za ovih pet godina. Radi se o savremenoj priči dva bračna para uhvaćena u preljubi. To je zanimljiva komedija situacije, držali smo se najvažnijih pozorišnih principa i nastojali da je učinimo zanimljivom publici. Veliku pažnju smo posvetili ovom zanimljivom tekstu, karakterima likova i pokretu, pa će, verujem, i naša publika to umeti da prepozna

.
U predstavi igraju Zorana Vukčević, Aleksandra Jovanović, Oliver Milošević i Vlatko Ždrale, pomoćnik reditelja i inspicijent je Miša Petković, muziku je radio Slobodan Božović, a ton Zoran Siminčić.

Gde se izgubila pomoć Ministarstva?
 

Amaterskom pozorištu "Mira Sremčević" prošle godine je Ministarstva za dijasporu odobrilo sredstva za rad na predstavi "Gospođa ministarka" u iznosu od 5.000 dolara, ali taj novac ovi amateri nikada nisu videli.

 

I za ovo pozorište 2009. je bila teška godina, nije bilo premijera, iako je najavljena "Ivkova slava". Bili su domaćini glumcima Narodnog pozorišta iz Niša, a u januaru će im u goste doći glumci Narodnog pozorišta iz Užica.
 

– Morali smo da posle pet meseci odustanemo od rada na toj zahtevnoj predstavi. Ljudi su zaokupljeni svojim privatnim problemima, bez mogućnosti da se potpuno posvete radu na tom ozbiljnom komadu, pa su velike razdaljine i neredovno dolaženje na probe učinili svoje. Imamo samo jednu glumačku ekipu, što znači da ne možemo u isto vreme raditi nekoliko projekata.

 

Reditelj Ankica Ratarac

Iduće godine pozorište će sa nekoliko zanimljivih programa obeležiti važan jubilej, uz sećanje na Miru Sremčević, svog osnivača.

 

 

Glumci će kazivati njene omiljene stihove i delove iz monodrame koju je napisala, a u planu je i dobrotvorno veče uz muziku i igru, sa koga će sav prihod biti namenjen radu pozorišta.
 

Premijera predstave "Mala srpska komedija" zakazana je za osam sati uveče, a prva repriza u nedelju, 27. decembra sa početkom takođe u osam uveče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here