Tanjug

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je da sastanak predsenika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Ohridu neće biti dan D, ali će biti još mnogo teških dana i mnogo složenih razgovora, pregovora, diplomatije, odbrane državnih i nacionalnih interesa.

Mediji prenose da bi 18. mart, za kada je u Ohridu najavljen sastanak na visokom nivou, mogao biti Dan D u razgovorima Beograda i Prištine, a Vučević kaže da se po ko zna koji put to pominje.

– Nema Dana D, ali ima mnogo teških dana i mnogo složenih razgovora, pregovora, diplomatije, odbrane državnih i nacionalnih interesa – naveo je Vučević.

Povodom dolaska specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka sutra u Beograd, Vučević kaže da Srbija nikada nije bežala od razgovora pa neće ni sada.

– Srbija nikada nije bežala od razgovora, svi su dobrodošli i ne sumnjam da će Srbija biti dobar domaćin, kao što je uvek bila, Miroslavu Lajčaku. Naravno, postavlja se pitanje svih pitanja – to je gde je Zajednica srpskih opština i šta se sa time dešava, a onda dalje može da se razgovara o svim drugim temama i pitanjima osim po pitanju priznanja nezavisnosti republike Kosovo i po pitanju ulaska Kosova u UN – istakao je Vučević.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here