Sarajevski zakon mačku o rep

0

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je političarima u Federaciji BiH da svoj zakon, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici, mogu da okače mačku o rep.
Dodik je naveo da se u Srebrenici desio zločin, a da je to što u Federaciji BiH forsiraju da je reč o genocidu njihov problem. Predsednik RS kaže da čak i presuda Suda u Hagu ne ide u prilog tvrdnjama da se u Srebrenici desio genocid.
– Osećam se veoma relaksirano, iznosim političke stavove i u tom pogledu predstavljam RS. Srpska ne priznaje i neće nikada priznati da je to genocid i na taj način sam dužan da saopštavam te stavove. I danas ću reći da to nije bio genocid – naglasio je Dodik.
On kaže da političari u Federaciji BiH upornim tvrdnjama o genocidu u Srebrenici doprinose daljoj dezintegraciji zemlje.
– Nikada se nisam osećao srećno kad idem u Federaciju BiH i boravim tamo samo kada moram. Ali, nije mi problem ni sutra da odem i ni u kom pogledu se ne osećam odgovornim prema zakonima koji donosi Federacija BiH – zaključio je Dodik.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here