Vesti
Dani Gnjidić je već doneo nekoliko trofeja u Vilavong

Uspesi koje su ostvarili klubovi srpske zajednice u Australiji ove godine nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Naročito su jak odjek imali rezultati Svetog Đorđa iz Brizbejna i Melburn Srbije, koji su u svojim ligama osvojili titule prvaka i izborili promociju u viši rang.

Značaj stručnosti i znanja trenera u ovim podvizima prepoznale su uprave oba kluba, pa su i jedni i drugi ponudili produžetak saradnje svojim trenerima, koje su Dani Gnjidić i Željko Popović sa zadovoljstvom prihvatili.

„Oduševljeni smo što možemo da objavimo da će trener prvog tima Dani Gnjidić voditi ’svece’ u našoj prvoj sezoni u NPL Kvinslenda. Daniju će to biti četvrta sezona na klupi našeg prvog tima, a do sada može da se pohvali impresivnim uspesima: tri promocije u viši rang, dve titule premijera liga i tri velika finala“, objavila je uprava kluba iz Vilavonga na svojoj zvaničnoj stranici.

Gnjidić je posle uspešne igračke karijere koju je gradio u klubovima u Viktoriji, uključujući Springvejl Bele orlove, počeo da se bavi trenerskim pozivom, a nakon što se sa porodicom preselio u Brizbejn prihvatio je ponudu čelnika Svetog Đorđa i uz kraće prekide bio jedan od glavnih pokretača njihovih uspeha u poslednjih pet-šest godina.

U narednoj sezoni povešće ih u najveći izazov za ovaj mladi srpski klub, prvo učešće u NPL diviziji, najjačem takmičenju na teritoriji Kvinslelnda.

S druge strane, Melburn Srbija je sa Željkom Popovićem ove godine osvojila titulu u Drugoj premijer ligi Viktorije, u koju je godinu dana ušla takođe predvođena ovim stručnjakom rođenim u Crnoj Gori. Pored toga, Popović je doveo Srbiju do osmine finala Kupa Australije, što je najveći uspeh za šest decenija postojanja kluba.

Trener Melburn Srbije Željko Popović

„Sa oduševljenjem objavljujemo da je Željko Popović pristao da nastavi kao trener našeg prvog tima i u 2025! U dve dosadašnje fantastične godine, Željko je doveo naš tim do uzastopnih promocija, prvo u VPL 2, a sada u VPL 1. Njegova posvećenost, strategija i vođstvo bili su ključni za naš uspeh, a on se već priprema za suočavanje sa uzbudljivim izazovima koji su pred nama. Čestitamo, Željko! Radujemo se još jednoj sjajnoj sezoni zajedno“, poručili su čelnici Melburn Srbije u saopštenju.

San o plasmanu u NPL

Srpska zajednica će u idućoj godini moći da se pohvali sa dva kluba u najjačim državnim divizijama. Već treću godinu zaredom u NPL Južne Australije igraće Beograd iz Adelajda, dok će Sveti Đorđe debitovati u NPL Kvinslenda. Šanse da se domognu istog ranga, ali u Zapadnoj Australiji, imaju fudbaleri Dajanela Belih orlova.

Što se tiče Melburn Srbije, koja je prošlog vikenda osvojila i Karađorđev kup, nema sumnje da će najveća želja svih u klubu biti da u 2025. ostvare još jedno čudo i uđu u NPL Viktorije, u kojoj se do sada nisu takmičili. Nade u plasman u NPL gajiće i Bonirig Beli orlovi u Novom Južnom Velsu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here