Vesti
Muška ekipa Beograda predstavila se u dobrom svetlu na Karađorđevom kupu u Melburnu

Fudbalski klub Beograd iz Sidneja proteklog vikenda je svečano spustio zavesu na još jednu uspešnu takmičarsku sezonu. Članovi i pristalice kluba, kao i drugi gosti iz srpske zajednice, okupili su se u subotu u Sportskom klubu u Bonirigu na završnoj proslavi, kako bi zajedno obeležili sve uspehe u 2023. i nazdravili za još bolju i berićetniju 2024.

Predsednik kluba Vojislav Ilić uputio je izraze zahvalnosti svima koji su bili uz Beograd tokom ove i prethodnih godina i doprineli uspesima.

– Hvala vam svima koji ste došli i svojim prisustvom uveličali našu proslavu. Posebnu zahvalnost dugujemo svim igračima, njihovim trenerima, kao i roditeljima devojčica i dečaka koji vredno treniraju i beleže dobre rezultate za naš klub. Takođe, veliko hvala svim članovima uprave i sponzorima, na uloženom trudu, vremenu i posvećenosti Beogradu. Bez vas svih zajedno ne bismo bili ovde gde smo danas. Iznad svega želim da nastavimo ovako i još bolje u godinama pred nama – poručio je Ilić.

U tek završenoj sezoni, Beograd se takmičio sa 24 tima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a ukupan bilans je izuzetno dobar. Čak osam ekipa nadmetalo se u finalima svojih takmičenja na teritoriji Sidneja, dok je selekcija igrača do 14 godina ostvarila izuzetan uspeh, učešćem na završnom turniru Novog Južnog Velsa – „Šampioni nad šampionima“ (Champions of Champions). Beogradovi dečaci završili su takmičenje u četvrtfinalu, među osam najboljih timova u državi. Podvig koji zaslužuje aplauz i veliko bravo za mlade fudbalere.

Veliki uspeh za Beograd je i konstantantno povećavanje broja fudbalera i fudbalerki u njihovom pogonu. Kako su nam rekli iz kluba, sa oko 350 igračica i igrača, koliko ih broji danas, Beograd je za poslednje tri godine gotovo udvostručio broj svojih aktivnih članova svih uzrasta. Dobar znak je da postoji i još veće interesovanje pred narednu sezonu, naročito među ženskom populacijom.

Ženski seniorski tim Beograda iz ove sezone ostaće upamćen kao prvi koji je učestvovao na Karađorđevom kupu. Iako je amaterski klub, Beograd je početkom oktobra u Melburnu bio jedan od malobrojnih učesnika najvećeg srpskog turnira u Australiji koji se predstavio sa dve ekipe.

– Izuzetno smo srećni zbog toga. Odlučili smo da na Karađorđev kup u Kizboro povedemo dve mlade ekipe u seniorskoj konkurenciji, da se takmiče, da pokažu šta znaju i da osete tu toplotu najvećeg sportskog turnira naše zajednice u Australiji. Presrećni smo kako su se predstavili, i kao sportisti i kao ljudi. Nadamo se da će ta lepa sećanja upamtiti zauvek i da će još mnogo puta učestvovati na Karađorđevom kupu – istakao je sekretar Beograda Dario Jelić.

Zabava u Bonirigu, kojom je stavljena tačka na uspešnu godinu, završena je onako kako dolikuje – uz muziku, pesmu i igru. Za dobro raspoloženje i veselu atmosferu pobrinuli su se dugogodišnji prijatelji FK Beograd iz Kulturno-umetničkog društva Karađorđe, kao i orkestar Tonija trubača.

Sve zvanice su na kraju večeri poželele ovom klubu, koji predstavlja važan oslonac srpske zajednice u Sidneju, još uspešniju 2024. godinu i još mnogo decenija u kojima će biti čuvari našeg nacionalnog identiteta na Petom kontinentu.

Članovi i simpatizeri kluba ispunili su salu u Bonirigu
Dečaci do 14 godina su ostvarili veliki uspeh na državnom prvenstvu
Članovi KUD “Karađorđe” izveli su splet narodnih igara na zabavi Beograda
Ženski tim Beograda je ove godine debitovao na Karađorđevom kupu

Decenije tradicije

Beograd je osnovan sada već davne 1982. i prošle godine je svečano proslavio četiri decenije postojanja. Od svog osnivanja, klub sa sedištem u Čizolm parku, smeštenom između Kabramate i Liverpula, fokusirao se na juniorske selekcije, koje su tokom godina beležile mnoge uspehe. Veliki broj talentovanih fudbalera prošao je kroz selekcije Beograda, a mnogi od njih su kasnije napravili uspešne karijere na elitnim nivoima u Australiji, uključujući nekadašnju NSL i sadašnju A-ligu.

Poslednjih godina klub se takmiči u amaterskoj Premijer ligi Južnih distrikta Sidneja, gde je takođe beležio uspehe, uključujući titulu seniorskog tima iz 2019. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here