Samaras nadmurdio sudiju i “slonove”

0

Kolumbija je overila takmičenje u grupnoj fazi sa tri ubedljiva trijumfa, a Grčka posle sumnjivog penala prvi put odlazi u nokaut fazu!
To su detalji koji su definitivno obeležili dva meča Grupe C, posle kojih Heleni odlaze na Kostariku u osmini finala, a Kolumbija na Urugvaj!
“Kafeterosi” su sa ubedljivih 4:1 savladali “samuraje”, posle izvrsne igre u drugom delu utakmice, kada je dva pogotka postigao Džekson Martinez, a jedan Džejms Rodrigez. Momenat koji je, pored kiše golova, obeležio utakmicu dogodio se u finišu susreta. Legendarni golman Farid Mondragon (43 godine i tri dana) zamenio je Ospinu u 84. minutu i tako pretekao čuvenog Kamerunca Rožea Milu, koji je svoj poslednji meč odigrao sa 42 godine. Kompletan stadion u Kujabi ustao je i aplauzom pozdravio novog rekordera.
Daleko neizvesnije i uzbudljivije bilo je u susretu Grčke i Obale Slonovače. Grci su umalo stigli do nokaut faze posle samo jednog postignutog pogotka, pošto je Samaris iskoristio asistenciju Samarasa i savladao Berija u prvom poluvremenu. Međutim, rezervista Vilfrid Boni je u 74. minutu savladao Glikosa i doneo ogromnu radost svim navijačima.
U poslednjim trenucima meča svi “slonovi” su uveliko počeli da slave, a onda je usledio momenat koji je odredio sudbinu Helena. Iskusni Samaras je inscenirao penal, a deblji kraj izvukao je Sio, koji je samo zakačio rivala… A doskorašnji fudbaler Seltika bio je precizan sa bele tačke i postavio konačnih 2:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here