Sahranjena žrtva ubice iz Sandžaka

0

Poslednji oproštaj: Kovčeg sa telom devojke
 

Napadač se nalazi u zatvoru za maloletnike u Vizbadenu i prema pisanju nemačkih medija zasad se, po savetu advokata, brani ćutanjem. Jedino je priznao da je ošamario Tuldže i da nije nameravao da je ubije.

 

Svedočile i devojčice

Danima već traje potraga za dve devojčice u čiju je zaštitu stala Tuldže, a koje je policija označila kao "ključne svedoke". Pošto potraga nije dala rezultat, oglasio se otac mlade Turkinje i putem medija apelovao da se devojčice jave i daju iskaz jer to je najmanje što mogu da učine za devojku koja je za njih položila svoj život. To je urodilo plodom, pa su se one pojavile u policiji u Ofenbahu, ali detalji o njihovom iskazu za sada nisu poznati javnosti.

Prema dostupnim informacijama, na konačne rezultate obdukcije čekaće se još desetak dana, a tek na osnovu tih rezultata tužilaštvo će proceniti da li će protiv mladog Sandžaklije podići optužnicu za ubistvo ili za nanošenje povreda sa smrtnim ishodom. Ukoliko se desi ono prvo, Sanel M. bi mogao da dobije i 15 godina robije, što je maksimalna kazna za mlađeg punoletnika, a toj kategoriji pripada i Sanel.

Kako su "Vesti" već pisale, mlada Turkinja pokazala je građansku hrabrost tako što je zaštitila dve devojčice, starosti 13 i 15 godina, koje su maltretirali Sanel i dvojica njegovih prijatelja, takođe rodom iz Sjenice. Nasilnici su izbačeni iz restorana, a svedoci su čuli Sanela kako je mladoj Turkinji zapretio:

 

"Videćemo se napolju"! I zaista, kada je studentkinja izašla iz Mekdonaldsa, Sanel ju je napao i udario po licu. Devojka je pala na pločnik i ostala bez svesti, a snimak napravljen kamerama za video-nadzor pokazuje da je jedan od Sanelovih prijatelja pokušao da spreči Sanela, ali u tome nije uspeo.

Nekoliko dana posle napada Tuldže Albajrak je doživela moždanu smrt, a aparati u Sana klinici u Ofenbahu, koji su devojku održavali u životu, po izričitoj želji njenih roditelja isključeni su prošlog petka, tačno na njen 23. rođendan. U Nemačkoj je pokrenuta inicijativa da se Tuldže posthumno odlikuje državnim ordenom za ispoljenu građansku hrabrost, a peticiju na internetu je već potpisalo skoro 200.000 ljudi.
 

Srbi nevini, a prozvani

Srbi u Nemačkoj ogorčeni su na izveštavanje većine nemačkih medija koji su Sanela M. listom proglasili Srbinom, a tim povodom se oglasio i Volfram Vajmer, komentator TV kuće NTV.

– Nakon što su sa Fejsbuka u medije procureli fotografija i identitet Sanela M, na internetu se razbuktao "kulturološki rat". Srbi u Nemačkoj izražavali su ogorčenje što je Sanel M. nazvan Srbinom, mada je reč u muslimanu koji se u tom delu Srbije inače izjašnjavaju kao Bošnjaci. Tako je kroz izveštavanje ovdašnjih medija o zločinu koji je "počinio Srbin" čitav narod prozvan u vrlo negativnom kontekstu – zaključuje Vajmer.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here