pixabay.com

SAD sponzorišu predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, pošto ”komemoracija istorijskih istina” i ”prihvatanje činjenica” pokreću region ka stazi pomirenja, saopšteno je iz američkog Stejt departmenta.

”Prigodna komemoracija tog zločina, kao i sećanje na hiljade onih koji su tada izgubili živote, u skladu su sa ranijim nastojanjima Ujedinjenih nacija da priznaju i obeleže i druge slučajeve genocida”, navodi se u odgovoru Stejt departmenta na pitanje Glasa Amerike o predlogu rezolucije.

Dodaje se da rezolucija nije usmerena ni protiv jedne države, niti se njome nameće kolektivna odgovornost nekoj konkretnoj etničkoj grupi, kao i da su SAD podržavale i ranije rezolucije kojima se potvrđuje genocid u drugim situacijama u svetu, a koje su potvrdili međunarodni sudovi.

6 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

  2. Šta je sa “olujom”, slepci? To nije ništa, to je bila samo igra?! Uz to, Nemačka bi trebalo da nosi to obeležje dokle god postoji.

  3. ISTINA!!! ZA VAŠU DEMOKRATIJU I PRAVDU SU SVEDOCI INDIJANCI SEVERNE AMERIKE!!! NA ŽALOST 🥲 NEMA PREŽIVJELIH DA TO POTVRDE!!!

  4. Hoce da opravdaju Oluju i etnicko ciscenje 250,000 Srba sa Kosovo.
    I gde je tu genocid pocinjen nad Srbima sa strane Naser Orica?

  5. Ovo oko rezolucije nesme komentarisati ni sam g. Hil, ako ste primetili njega sada nema ni u jednim novinama ili je možda otišao iz Serbije. Bilo bi dobro, da uzme srpsko državljanstvo pa da se kandiduje na izborima za preddsednika, samo tako ga možete skinuti sa vrata, od Rambujea do danas vam zapržava čorbu. I danas se pitam, ko pobi moje pradjedove i djedove na našem pragu i zašto, kad Austriju ili Njemačku vidjeli nisu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here