Sabotaže ugrožavaju poplavljene

0

Novčana pomoć jeftinija, za robu skup tranSPORT
 

"28. jun" je kontaktirao Srpsku pravoslavnu crkvu Sveti Sava u Misisagi, kako bi nam pomogli i bili središte za prikupljanje namirnica za isporuku Srbiji i Republici Srpskoj. Naš zahtev je bio odobren jer crkva prihvata samo monetarne donacije, te smo se fokusirali na materijalnu pomoć. Većina ljudi preferira da direktno donira fizičke potrepštine, koje su lakše za dobijanje od velikih korporacija.

Čim smo dobili odobrenje za korišćenje crkve kao magacina za prikupljanje donacija, objavili smo ovu vest javnosti i donacije su počele da pristižu. Naši volonteri su sve vreme radili, prikupljali i obeležavali namirnice koje su stizale. Sve novčane donacije koje su donete, bile su preuzete od strane crkve.

"28. jun" sada mora da plati ne samo troškove isporuke iz Toronta, no i iz naših centara u Čikagu i Brisbanu, zajedno sa 11.000 $ koje smo prikupili preko onlajn donacija. Ovi centri primaju pomoć i iz drugih gradova iz cele Kanade, Amerike kao i Australije, te će količina namirnica koje moramo da šaljemo na isporuku biti ogromna.

"28. jun" će upotrebiti deo donacija koji primi da bi platio troškove isporuke, ostatak novca ide direktno Crvenom krstu u Srbiji i vladinom Fondu za vanredne situacije. Ukoliko donori žele da daju donacije diremtno crkvi, moraju to da naglase. Nemamo informaciju o tome šta "Car Lazar" fondacija radi sa novcem koji prikupljaju i "28. jun" ne snosi odgovornost za iste.

"28. jun" je neprofitna organizacija, registrovana u Kanadi, sa središtima širom sveta, sarađujemo sa srpskim Crvenim krstom, srpskom vladom kao i ostalima koji se uključuju u pomoć narodu za prikupljanje donacija i rado ćemo poslati svakoga ako želi da se uveri u njihovo postojanje.

U ovakvim situacijama kada je vreme presudno zahtevamo od svakoga da se dobro informiše pre nego što se priključi sabotaži koja se odražava direktno na ljude koji su ugroženi u Srbiji i Republici Srpskoj", kaže se na kraju saopštenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here